Macforums blogg

Robin Johansson

Supporttekniker på Macforum

24 June 2020 6 minuter

10 appar att upptäcka i sommar!

Ska du ut och fiska i sommar? Vandra, spela golf, eller bara hänga med familjen? Oavsett vad så finns det i stort sett en app för varje tillfälle. I det här blogginlägget tipsar jag om några av mina iOS-appar som går varma när solen tittar fram (eller åskan för den delen). Alla appar passar förstås inte alla, men jag hoppas att någon av de faller dig i smaken.


Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!

 

Vid det här läget gissar jag att de flesta har koll på streamingtjänster för musik, video samt sociala medier, så därför tänkte jag hoppa över dessa just nu. Istället har jag valt att fokusera på appar som jag själv använder mycket och verkligen gillar. Kanske kan du hitta en ny favorit i listan? 

 

Sonos

Den här appen är grym om du älskar musik och mer än gärna vill ha musik i alla rum hemma. Sonos senaste produktlinje stödjer även Airplay 2 som är Apples protokoll för multiroom, utan att man behöver använda appen. Här kan du läsa mer om Sonos

 

iFiske

Planerar du några härliga turer på spegelblanka sjöar med kast- eller metspö? Oavsett om du redan är en erfaren sportfiskare, en sprillans färsk nybörjare eller undrar vart du köper fiskekort så kommer den här appen väl till hands på fisketuren. Här kan du läsa mer om iFiske. 

 

Lightning

Kraftiga oväder har onekligen olika effekter på olika personer. Vissa fascineras av det, medan vissa blir skrämda. Det finns alltså flera anledningar till att du kan vilja ha koll på åska och blixtar. I den här appen får du full koll på hur nära åskan är dig och vart blixten slog ner. Här kan du läsa mer om Lightning. 

 

Shazam

Ytterligare en bra app för musikälskaren! Men den här passar även för danssugna barn. Har du hört en låt någon gång på radion, uteserveringen eller i en butik som du gillar men inte vet namnet på? Med Shazam kan du enkelt ta reda på vilken låt som spelas och vilken artist som sjunger den. Läs mer om och ladda ner Shazam här. 

 

ViewRanger

Jag gissar att många av er kommer spendera sin sommar i Sverige i år. Kanske är det ett perfekt tillfälle för en vandring? Med appen ViewRanger hittar du nya hikingspår och du kan även se svårighetsgrad och så vidare direkt i appen. Läs mer om ViewRanger här.

 

Golfshot: Golf GPS + Caddy

Äntligen den ultimata golfsäsongen! Den här appen är till alla golfare där ute som har längtat efter en avståndsmätare. Om du dessutom har en Apple Watch fungerar den här appen ännu bättre då du inte behöver ta upp telefonen för att se avståndet till green. Läs mer om Golfshot här. 

 

Clips

Det här är en av Apples appar som många inte har koll på. Idag filmar och fotar vi som aldrig förr, framförallt via mobilen. Den här appen är ett bra alternativ om du vill skapa en familjefilm utan att behöva redigera den i efterhand. Appen låter dig göra det direkt efter varje klipp. Här kan du läsa mer om Clips. 

 

SOS Alarm

Det här tipset kanske inte känns så inspirerande, men är ack så viktig. Via SOS Alarm-appen kan du hålla dig uppdaterad om olyckor och annat. Om något faktiskt skulle ske är det bäst att ringa via appen då du automatiskt delar din position med SOS. Lär mer om och ladda mer SOS Alarm här

 

Mario Kart Tour

Som alla vet finns det oerhört mycket spel till iOS, men en av mina personliga favoriter är Mario Kart Tour.  Passar både barn och vuxen, varför inte köra en turnering i sommarstugan eller på stranden? Nintendo har återigen lyckats med ännu ett Mario spel. Här kan du läsa mer om Mario Kart Tour. 

 

Genvägar + IFTTT

Genvägar är ett bra sätt att låta Apples Ecosystem styra ditt hem. Allt ifrån att dra upp gardiner, sätta på lampor, styra värmen i huset och så vidare. Ett annat bra alternativ när dina hemenheter kanske inte har stöd för genvägar är IFTTT som tex fungerar med Husqvarnas robotgräsklippare. Båda apparna hittar du nedan: 


Genvägar. 
IFTTT

Om du vill läsa mer om genvägar för automatisering så vill jag även passa på att tipsa om vår guide - Underlätta din vardag med genvägar. 

 

Här är några av mina absoluta favoritappar just nu som kommer att gå varma i min telefon under semestern. Och även efter såklart. Hoppas att du har hittat någon ny app som du blev nyfiken på och kommer testa i sommar. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande artiklar från oss? Prenumerera på vår blogg, vi uppdaterar den med tips, tricks och spännande innehåll hela sommaren! 

 

Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!

 

Hör gärna  av dig om det uppstår frågor kring utbildningar, installationer eller om du vill ha support för er IT-miljö.