Macforums blogg

Robin Johansson

Supporttekniker på Macforum

4 minuter

6 appar som passar vid hemarbete och bidrar till julstämning

December har precis börjat och många av oss jobbar fortfarande hemifrån och lär göra så fram till jul åtminstone. De nuvarande restriktionerna gör det också något svårare att komma i julstämning än vanligt, när julshopping och sociala sammankomster inte rekommenderas. Här delar jag därför med mig av en lista på 6 st appar jag kan rekommendera för att arbeta hemifrån, men också något att mysa till när julen nalkas. Hoppas du hittar någon du uppskattar!

Prenumerera på bloggen

MindNode

MindNode är en app för dig som vill börja jobba med struktur och kunna skissa på mindmaps och idéer var du än befinner dig. Du kan till exempel börja i mobilen och slutföra det senare i en dator. Eller tvärtom. Håll koll på dina framsteg, gör dina tankar visuella och synka samt exportera dina mindmaps. Här kan du läsa mer om och ladda ner MindNode. 

 

Microsoft Teams

Microsoft Teams har fått ett otroligt uppsving de senaste månaderna. Det är ett fantastiskt verktyg som möjliggör ett riktigt bra samarbete mellan kollegor, trots att ni är på distans. Här kan du bland annat dela, chatta, och planera ditt arbete planera i ett och samma verktyg. Läs mer om Microsoft Teams. 

 

Houseparty

 

Funderar ni över hur man ska lösa julfesten i år? Med appen Houseparty kan alla ha roligt på distans utan att behöva trängas. Sjung karaoke, ha frågesport, rita och gissa och många andra sällskapslekar finns inbyggt i appen där du enkelt kan skapa stora grupper som kan interagera och umgås på distans. Här hittar du mer information om Houseparty. 

 

Disney+

Tidigare i höstas släppte Disney sin väldigt efterlängtade och omtalade version av Netflix, Disney+. För en Disneyälskare som jag är det här en solklar favoritapp som innehåller nästintill allt från Disney. Streama och titta var du än befinner dig. Varför inte samla hela familjen efter jobbet och se en av de många julfilmerna som finns i tjänsten? Här kan du läsa mer om och ladda ner Disney+

 

Readly

För dig som gillar att läsa i allmänhet och tidningar i synnerhet är Readly den perfekta appen. Här hittar du en massa olika tidningar, i en och samma prenumeration. Appen har över 5000 titlar från Sverige och övriga världen. Här hittar du mer information om Readly.

 

Reima Weather

Vädret just nu är sådär typiskt svårt, inte längre höst men inte heller riktig vinter. Och om det börjar regna, blir det snö eller bara blött då? Det här gör att det vissa dagar kan vara svårt att veta vad du ska ta på dina barn för kläder. Med appen Reima får du en bra överblick för vad som är rätt klädsel för vädret där du befinner dig. Här hittar du mer information om och kan ladda ner appen Reima Weather. 

 

Dessa appar är några av mina absoluta favoriter när det kommer till att jobba hemifrån och att komma i stämning inför jul. Jag hoppas att du fick med dig några relevanta tips. 

 

Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!

Om du vill ha liknande artiklar skickade till dig i framtiden, prenumerera gärna på vår blogg! Här delar vi med oss av allt i från hur du som arbetsgivare kan erbjuda dina anställda en modern och flexibel IT-miljö till apptips och det senaste från Apple.