Macforums blogg

Joakim Bank

Försäljningschef på Macforum

3 minuter

Användandet av IT skapar värde för företag – inte ägandet.

Tänk dig att du har skaffat stans fräckaste sportbil. Den är röd, snabb och motorn brummar när du startar den. Men du låter den stå och samla damm i garaget. Får du ut något av bilen då? Svaret är nej, om du inte råkar vara en samlare. I detta blogginlägg ska vi berätta varför det är så viktigt att applicera samma logik när det gäller IT.

 

IT är fantastiskt. På alla företag effektiviserar datorer, surfplattor, smarta telefoner och annan digital utrustning en modern, användarvänlig arbetsmiljö där medarbetare trivs och kan få ut det maximala ur sin arbetskapacitet. Företagande i slutet av 2010-talet är helt klart otänkbart utan IT. 

 

Produktivitet säkras med verktyg som nyttjas

För dig som företagare är produktiva medarbetare – den viktigaste källan till lönsamhet. Genom att tillhandahålla verktyg som får medarbetarna att prestera och växa, både som individ och som arbetsgrupp lägger du grunden för produktivitet. Så därför bör det vara ditt mål att ge dem rätt tekniska förutsättningar. När en skrivare inte längre håller måttet, eller när en surfplatta enbart ligger i ett hörn och inte används i jobbsyfte, kan det vara läge att fråga sig varför. Ofta är det kanske så enkla förklaringar som att enheten i fråga är för långsam eller inte klarar vissa rutiner och processer längre. Är det då bara ett år sedan du införskaffade utrustningen blir det ganska tydligt att investeringen inte varit särskilt lyckosam.  

 

Som vi alla vet är utrustning som IT alltid förknippad med anskaffningskostnader.  Så, visst är det användandet av utrustningen som är viktigast, inte vem som äger den?

 

Slipp höga engångsinvesteringar

När du väljer att hyra är du inte begränsad av höga kostnader eller andra faktorer som kanske står i vägen för beslutet att investera i IT-utrustning som kan hjälpa ditt företag. Hyresavtalen för IT  är idag flexibla och erbjuder alternativ för olika storlekar av bolag och plånböcker. Istället för en dyr engångsinvestering kan du planera för enkla och förutsägbara betalningar. Du slipper betala en stor klumpsumma för att köpa det du behöver, vilket gör det enklare att budgetera för utrustningen över en längre tid.

 

Vill du veta mer om hur det går till att hyra IT-utrustning? Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

 

Kostnadsfri rådgivning - kontakta oss!