Macforums blogg

Robin Johansson

Supporttekniker på Macforum

5 minuter

App-tips för ett enklare liv

Ibland glömmer vi bort vad en viss produkt faktiskt är, det är lätt hänt att fastna i sin iPhone, iPad eller Mac. Efter några dagar har man själv glömt av vad man gjort på enheten. Vad är då till exempel en iPhone? Steve Jobs drog jämförelsen mellan människan och djuren i att färdas och hur mycket energi vi gjorde av med. Hans analys var att människan är ”tool-builders”, det vill säga att vi skapar verktyg och redskap för att göra något lättare.  


Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!

 

Med det sagt får vi inte glömma bort att alla enheter är just verktyg. I den här bloggartikeln tänkte jag gå igenom några iOS appar som kan göra livet lite enklare.

 

Steven

Brukar du köpa lunch till flera kollegor samtidigt och vill splitta notan jämt för alla? Då vill jag tipsa om appen  Steven, den gör att det aldrig har varit lättare att dela på notan. Läs mer om Steven och ladda ner appen här

 

Wallet

Du kanske redan känner till den här appen. I dagsläget har de flesta banker stöd för Apple Pay och i Wallet kan du lägga in dina kort för att enklare göra betalningar i vardagen. Läs mer om Wallet och ladda ner appen här

 

Uber + Bolt

I Sverige har Uber och Bolt ännu inte riktigt täckt hela kartan, men befinner man sig i storstäderna är dessa två taxitjänster extremt smidiga. Här kan du ladda ner Uber och här kan du ladda ner Bolt

 

Magicplan

Behöver du en app som kan hjälpa dig att göra en bra planlösning? Då är Magicplan ett väldigt smidigt alternativ. Jag förstår att långt ifrån alla har det här behovet, men för den som kanske är på väg att bygga hus eller en sommarstuga är detta ett hett tips. Läs mer om Magicplan och ladda ner appen här. 

 

Hem

Hem-appen är något att investera i för att kunna automatisera ditt hem på bästa sätt. Tänk på att enheter ska ha Homekit-stöd nästa gång du vill köpa en smart-enhet. Här kan du läsa mer om Hem och ladda ner appen. Här hittar du även kompatibla enheter. Dessa enheter går även att koppla till Genvägar

 

Tink

Om du är en av dem som ganska ofta undrar vart "alla" dina pengar plötsligt tar vägen vill jag tipsa om appen Tink. Det är en jättebra app för att analysera din privatekonomi. Såklart bra även för dig som har full koll på ekonomin, då du får en bra överblick på hur dina utgifter sett ut månad för månad. Här kan du läsa mer om Tink och ladda ner appen. 

 

Skärmtid

Skärmtid och Stör Ej är ingen app utan en inställning på iOS. Ibland är det bästa hjälpmedlet mot det mesta för att bara kunna koppla av och koppla bort.  Om du har en Apple Watch rekommenderar jag även appen Andas.

Du hittar dessa under Inställningar – Stör ej/Skärmtid. 

 

Hitta

Ännu en Apple-app. Har du familjedelning påslagen i iCloud kan Hitta-appen vara ett bra sätt att veta var till exempel din partner eller dina barn befinner sig. Du hittar den dessutom i alla dina enheter eftersom den finns förinstallerad på alla Apple-enheter från start.

 

Kivra

Kivra är en populär app dit du kan få brev digitalt. Till exempel så kan man behöva en digital brevlåda när man väntar på post eller information från myndigheter såsom Skatteverket eller Försäkringskassan. Nyligen har de även lagt till kvitton, så att du slipper få ett fysiskt papper nästa gång du handlar i mataffären. Läs mer om Kivra och ladda ner appen här. 


Så skapar du en hem-ikon 

Avslutningsvis tänkte jag visa hur du skapar en hem-ikon från valfri hemsida. Personligen använder jag främst det här för matlagning, för rätt temperatur på kött, fisk och fågel.

 

1

 

2

 

 

Hoppas du hittade någon app som gör ditt liv enklare (eller kanske lite roligare) och glöm inte att prenumerera på vår blogg!

 

Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!

 

Hör av dig om det uppstår frågor kring utbildningar, installationer eller om du vill ha support för er IT-miljö.