Macforums blogg

Maja Lüppert

HR/Miljöansvarig på Macforum

7 February 2023 8 minuter

Apple Watch i företaget

Macforum har under det senaste året gjort det möjligt för medarbetare att använda Apple Watch – ett perfekt hjälpmedel och arbetsverktyg både i jobbet och privat. Så, hur fungerar användandet och kan vi se några stora fördelar? Läs om hur Apple Watch har påverkat den dagliga verksamheten och våra medarbetares vardag.  


Apple Watch stärker arbetsgivarvarumärket

 
Apple Watch är en av Apples mest innovativa produkter
med ett flertal användningsområden. Det är ett modernt arbetsverktyg som möjliggör att i verksamheten hålla sig uppdaterade, kontaktbara (vid rätt tillfällen), säkrare och mer flexibla. Apple Watch som arbetsredskap är en utmärkt investering till en låg kostnad för arbetsgivaren, då den ger användaren möjligheter att arbeta på nytt sätt och en hälsosam livsstil på köpet.

Macforum som arbetsgivare har valt att erbjuda våra medarbetare den senaste standardmodellen av Apple Watch, alternativt en mer avancerad modell mot ett bruttolöneavdrag. Den här förmånen är mycket uppskattad och har haft en positiv inverkan på våra medarbetares arbets- och privatliv, något som automatiskt får en inverkan på vårt varumärke som arbetsgivare. Apple Watch ger oss utökade möjligheter att kommunicera med kollegor, antingen privat eller i jobbkanaler.

Ett mångsidigt arbetsverktyg för alla i verksamheten


Med hjälp av Apple Watch har vi också kunnat skapa goda möjligheter till aktiviteter för teambuilding, såsom stegtävlingar och gemensamma aktivitetsmål. Det går till exempel att dela sin aktivitetsstatistik med kollegor, vilket gör det enkelt att peppa, utmana och uppmuntra varandra. 

Andra exempel på funktioner där Apple Watch kan gynna ditt företag eller organisation är till exempel funktionen walkie-talkie som möjliggör för medarbetare att kontakta varandra genom en enkel knapptryckning. Apple Watch kan även nyttjas vid beredskapsarbete, där medarbetare förväntas inställa sig med kort varsel. Då kan Apple Watch användas som en resurs som larmar eller visar tidsramen för insatsen.

I verksamheter med fysiskt arbete eller arbete där medarbetare stundvis är ensamma i lokaler eller på platser kan Apple Watch även larma vid fall eller olyckor. 

Är du också sugen på att skaffa en Apple Watch? Läs mer och beställ din modell här! 

 

Vad tycker våra medarbetare om Apple Watch? 

 

För att få bättre koll på vilken inverkan Apple Watch haft på vår organisation har vi frågat våra medarbetare vad de tycker om klockan och om klockan har förändrat deras vardag. Här är resultatet:

 • Ett enkelt och smidigt sätt att öka internkommunikation mellan kollegor. Jag upplever snabbare svar från kollegor och större medvetenhet genom notiser i till exempel Teams. Vi har dessutom fått ett större hälsofokus och en ökad "vi-känsla" på företaget.

 • Riktigt positivt. Klockan fungerar utmärkt, inte bara i arbetet utan även privat. Vem vet – det kanske får en att börja träna? 🏋🏻 🏃🏻

 • Jätteuppskattat att vi har möjligheten att få ha Apple Watch som arbetsverktyg. Tycker det är enormt generöst av min arbetsgivare och ett bra hälsoverktyg som peppar mig att vara mer aktiv.

 • Jag ser det som en sund och strategisk bra produkt att erbjuda sina anställda. Främjar välmående och ger bättre produktionskunskap för de som aldrig tidigare aldrig kört med en klocka.

 • Att få ha Apple Watch som arbetsverktyg klaffar inte bara med vår vision "lev ett enkelt liv", det medför även ett mervärde i att kunna logga sin träning. Detta skapar ett roligare sätt i att skapa en god hälsa och arbetsmiljö, då den till exempel plingar när det är dags att ställa sig upp när jag har suttit för länge.

 • Jag känner mig väldigt uppskattad genom att jag får någonting extra som underlättar i arbetet.

 • Framförallt är klockan viktig när jag är utanför arbetsplatsen, då klockor är något många pratar om på gymmet. Då är det viktigt att ha rätt klocka och prata för rätt produkt. Har pratat för min klocka flera gånger på gymmet sedan jag fick den. 


Hur hjälper Apple Watch dig i ditt arbete?

Apple Watch är en mycket uppskattad produkt, med många fantastiska funktioner.  Här kan du läsa mer om vilka funktioner i Apple Watch som vår företagsrådgivare Tim rekommenderar att du kikar extra på. 

Här följer ytterligare Apple Watch-recensioner från våra medarbetare, angående hur klockan hjälper dem i sitt dagliga arbete:    

 • Perfekt med notiser direkt på handleden,  framförallt när jag inte har telefonen i närheten. Det minskar risken för att missa något och återkoppling sker snabbare.

 • Notiserna är bra, det ger mig övergripande koll på vad som händer och om jag behöver agera direkt.

 • Jag rör på mig minst en gång i timmen! Ack så lite, men ack så viktigt!

 • Mindre stress över att missa ett samtal eller känna mig tvungen att hela tiden kolla på mobilen. Jag ser mail i tid utan att behöva vara vid datorn. Jag kan hålla koll på Teams och påminnelser, samt ha notiser från appar som jag inte "kommer ihåg" att titta i så ofta. Men den absolut största fördelen med Apple Watch är att inte behöva ha ljud eller vibration på mobilen, utan en enkel haptisk notis på handleden som knappt märks eller stör.

 • Apple Watch hjälper mig att hålla koll på sömn och hur mycket jag faktiskt rör mig. Det gör att jag börjat ändra på reella mönster, bland annat tid i säng kontra faktiskt sömn. Svaga fysiska mönster under dagarna där jag kan bli bättre. Summa summarum – Apple Watch får mig att må bra, vilket gör att jag automatiskt presterar bättre i mitt arbete. Och ja, just det – Apple Watch Ultra är så fin på handleden!

 • Det jag uppskattar mest med Apple Watch är att jag får notiser enkelt och smidigt. Detta medför att jag aldrig missar meddelanden från medarbetare, kunder eller familj när jag inte har telefonen eller datorn i närheten. Detta medför mindre stress för mig då jag ofta är ute på språng i arbetet. Jag loggar även min sömn, vilket skapar en större möjlighet att påverka min egna hälsa, då jag vet om jag har sovit för lite, för mycket eller inte alls.

 • Klockan underlättar främst via notiser, då jag inte behöver ha med mig telefonen hela tiden. Genom att kolla på armen så får jag reda på om någonting viktigt händer, istället för att ta fram telefonen eller datorn hela tiden.

 • Har man beredskap, såsom jag har, då är Apple Watch guld värt!


New call-to-action