Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

11 May 2022 4 minuter

Apples engagemang för vår miljö och vår planet.

På Macforum imponeras vi ständigt av Apples miljöengagemang och arbetet de gör för vår planet. Några av punkterna för förbättring är t ex arbetet för att vara fullständigt koldioxidneutrala till att återvinna så mycket som möjligt av det material som finns i samtliga produkter. I det här inlägget lyfter vi några ytterligare områden som Apple jobbar med för att skydda vår miljö och vår planet.

 

Intresserad av produkter från Apple? Kontakta våra företagsrådgivare!

 

Fullständigt koldioxidneutrala vid år 2030

Apple arbetar ständigt för att minska sina koldioxidutsläpp och investerar även i lösningar som minskar halten koldioxid i atmosfären, inom allt från produktdesign som ger låga koldioxidutsläpp till att återställa ekosystem. Målet är att all tillverkning och alla produkter ska vara koldioxidneutrala år 2030.

 

Vårt företag har varit koldioxidneutralt sedan 2020. År 2030 ska alla våra produkter också vara det.”

 

Naturbaserade lösningar

Apple strävar efter att minska sina utsläpp så mycket som möjligt. Men vissa utsläpp kan inte undvikas ännu. Därför inriktar de sig på naturbaserade lösningar för att kompensera för de koldioxidutsläpp som inte går att undvika. Apple samarbetar med olika miljöorganisationer för att identifiera och ta fram naturbaserade lösningar. Tillsammans arbetar de för att skydda och återställa skogar, våtmarker och gräsmarker som tar bort koldioxid ur atmosfären.

 

Ansvarsfull paketering

Apple har sedan 2016 minskat användningen av plast i sina förpackningsmaterial med över 50 procent. Alla Apples pappersförpackningar är gjorda av återvunna och förnybara träfibrer. Apple gjorde ett djärvt drag att sluta skicka med strömadaptrar men ansåg att det var ett ett nödvändigt beslut för planeten.
Genom att ta bort strömadaptrarna ur förpackningarna gick det att använda mindre och lättare förpackningar och få plats med upp till 70% fler iPhone-kartonger på varje pall. Det är en del i att Apple kan undvika över 2 miljoner ton koldioxidutsläpp, vilket motsvarar att ca 500 000 bilar tas ur trafik under ett år. Apple strävar också efter att eliminera plast från sina förpackningar till år 2025, samt att utöka andelen återvunnet material och minska mängden förpackningsmaterial generellt.

 

75% mindre engångsplast i Apples förpackningar jämfört med 2015


Återvunna material.

En del av utvecklingsarbetet på Apple går i riktning mot att producera produkter med återvunna och förnybara material. Allt material som används har testats noggrant för kvalitet och hållbarhet, så att du får en fantastisk enhet som är bra för planeten.Aluminium är ett av de material som Apple använder allra mest och 2015 stod det för över en fjärdedel av deras utsläpp från produkt­tillverkning. Därför har de tagit fram en egen legering med hundra procent återvunnet aluminium som är lika starkt och tåligt och uppfyller samma höga krav som tidigare. Samtliga iPad-modeller har ett chassi som helt och hållet består av aluminium. De gör därmed sällskap med Apple Watch Series 7, Apple Watch SE, MacBook Air, Mac mini samt MacBook Pro 14 tum och 16 tum. Aluminium står nu för mindre än tio procent av Apples utsläpp från produkt­tillverkning. Dessutom innehåller varje Appleprodukt material som kan återvinnas på nytt och användas för tillverkning av nya produkter. 


Energieffektiva produkter

Apples miljöengagemang slutar inte när enheterna är hos dig som kund. Hur mycket energi som en enhet förbrukar styrs på ett smart sätt av mjukvara och strömsnåla invändiga komponenter. Alla Apples produkter är utformade för att vara energieffektiva och de finns alltid med bland de som rankas högst av ENERGY STAR®. På så sätt använder du mindre energi vilket innebär mindre koldioxid i atmosfären.

New call-to-action