Macforums blogg

Fredrik Svantesson

Företagsrådgivare på Macforum. Boka möte med mig eller mina kollegor!

4 minuter

Apples senaste nyheter om Mac. Perfekt för företag i alla branscher

Inte nog med att Apple under hösten har avslöjat nyheter såsom en ny, betydligt mer kraftfull iPad och inte mindre än fyra varianter av iPhone 12. Den 10 november delade de dessutom med sig av nyheter om tre nya, uppdaterade och uppgraderade Mac - en dröm för företaget och deras anställda. 

Intresserad av produkter från Apple? Låt oss ta ett snack!

Apple själva kallar den här lanseringen för ”framtiden för Mac” och när man lyssnar på presentationen och allt vad dessa nyheter innebär så förstår man snabbt varför.

 

Nyheterna som stod på agendan för höstens tredje stora event från Apple var en ny MacBook Air, MacBook Pro 13 tum och Mac mini. Aldrig någonsin tidigare har det funnits lika många, kraftfulla varianter för företag att välja på när det kommer till Mac. Perfekt för företag som vill jobba i Mac-miljö, men där olika roller och avdelningar har olika behov när det kommer till datorer. 

 

Högre hastighet, strömsnålt och bättre batteritid.

 

Varje ny Mac kommer med Apples M1-chip, vilket innebär snabbare datorer och med stöd för iPhone och iPad appar på Mac. I det här nya chipet integreras processorn, grafikprocessorn, neural engine, I/O och mycket mer. I ett enda litet chip. I kombination med nya operativsystemet macOS Big Sur levererar M1 den högsta hastigheten i sin kategori och en grafik på en sällan skådad nivå. Möjligheterna med M1-chipet tar dock inte slut där, det erbjuder också en otrolig lång batteritid med upp till 20 timmar på en laddning, perfekt för dagar då du glömt laddsladden hemma eller jobbar på distans och inte har tillgång till eluttag

 

Jobba, spela och skapa snabbare än någonsin tidigare på stationär dator.

 

Även den stationära datorfamiljen får nu en rejäl uppgradering i form av Mac mini. M1-chippet ger en helt ny dimension till Apples mest mångsidiga stationära dator med upp till tre gånger snabbare processorer och snabbare grafik. Här kan du därmed snart se fram emot att jobba, spela och skapa snabbare än någonsin förut på en Mac. 

 

Perfekt för företagaren som vill erbjuda en attraktiv IT-Miljö.

 

Vi har skrivit otaliga artiklar om hur viktigt det är idag att kunna erbjuda digital, modern teknik för att vara en attraktiv arbetsgivare. Självklart är det långt ifrån det ”enda” som krävs för att nå det målet, men få kan idag säga att tekniken eller IT-prylarna inte spelar roll. Framför allt så kommer den yngre generationen som är uppväxta med smartphones och digitala verktyg ställa höga krav på sina arbetsgivares IT-miljö. De senaste nyheterna från Apple kommer garanterat att öka många företags attraktionskraft, oavsett om det handlar om Apples senaste iPhone 12, eller höstens första stora nyheter om uppgraderade iPad och helt nya iPad Air. Samtliga nyheter går att beställa redan idag.

 

Vill du veta mer om de senaste nyheterna om Mac? Våra företagsrådgivare svarar gärna på frågor och guidar dig rätt. 

New call-to-action