Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

1 April 2021 3 minuter

Vad ska man tänka på vid val av MacBook?

Att veta vilken Mac-modell som passar bäst för just dina arbetsuppgifter kan vara svårt. Hur mycket minne behöver jag, vilken prestanda är bäst för just det jag gör i mitt dagliga arbete? Detta är bara några av de många frågor som kan dyka upp. Här tittar vi lite närmare på skillnaderna som kan vara avgörande för ditt val av dator.  


Varför är MacBook Pro och Mac mini-modeller med Intel-processorer fortfarande tillgängliga?

Apple erbjuder fortfarande de konfigurationerna till verksamheter och företag som behöver mer tid för övergången till modeller med M1-chip. Hur länge de kommer finnas kvar i sortimentet är i dagsläget oklart men just nu går de fortfarande att beställa hos oss. 

 

Både MacBook Air och MacBook Pro 13 tum har M1-chippet. Har de samma prestanda?

Båda modellerna har samma prestanda men några viktiga skillnader är att MacBook Pro har bättre batteritid, fläktar och touchbar mm.
Den nya MacBook Air med M1 är optimal för vardagliga uppgifter, men kan också användas för att redigera högupplösta videor och bilder. Den har aldrig varit så kraftfull med en sådan bra batteritid som nu, hela 18 timmar klarar den av. För ännu mer prestanda, särskilt för längre och mer krävande uppgifter, är den nya MacBook Pro 13 tum det rätta valet. Den har även ännu bättre batteritid än MacBook Air. Upp till 20 timmars batteritid – det är den bästa batteritiden någonsin för en Mac. Så för dig som vill ha en dator som kan hantera riktigt tunga filer och video är den fortfarande det självklara valet. Läs mer om M1-chippet här.

 

Hur står sig den nya MacBook Pro på 13 tum jämfört med en MacBook Pro på 16 tum?

Den nya MacBook Pro på 13 tum är en utmärkt bärbar dator för många användare. Den tar en kompakt bärbar proffsdator till en helt ny nivå med upp till 2,8 gånger högre prestanda, upp till fem gånger högre grafikprestanda och upp till 11 gånger högre prestanda för maskininlärning på enheten.

För dig som behöver ännu mer prestanda är MacBook Pro 16 tum fortfarande den mest kraftfullla och mångsidiga bärbara Mac-datorn i serien. Många användare kommer även i fortsättningen att välja den för arbetsflöden på grund av den större skärmytan och alternativet att kunna konfigurera den med upp till 64 GB minne. Du har även möjligheten att koppla tillbehör till fyra Thunderbolt 3-portar och har möjligheten att ansluta upp till två Pro Display XDR-skärmar.

 

New call-to-action