Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

20 April 2022 6 minuter

Därför är Apple det bästa alternativet för ditt företag

Anställda kräver i allt större utsträckning IT-utrustning som matchar deras krav och förväntningar. De förväntar sig även utrustningen fungerar smidigt och utan komplikationer. Här kan du läsa mer om varför vi på Macforum anser att Apple erbjuder den bästa utrustningen för organisationer och företag som vill stärka verksamheten från grunden och hur managementsystemet Jamf ökar säkerheten och förenklar driften av Apple-produkter.


Auktoriserad Apple-partner och återförsäljare

 

Det är ingen större hemlighet att vi på Macforum älskar Apple. Sedan starten 1992 har Macforum etablerat sig som en av Apples främsta återförsäljare i Sverige, med både fysiska butiker, onlinebutik och auktoriserade serviceverkstäder. Macforums medarbetare har en enorm erfarenhet och kunskap om Apple och alla deras enheter, produkter och tjänster.

Vår status som auktoriserad Apple-partner är det som särskiljer oss från våra konkurrenter och vi jobbar hårt för att leva upp förväntningarna och kraven som ställs på oss. Men, vi säljer inte bara separata Apple-produkter, vi säljer även fullständiga tjänster och lösningar. 

Macforum har även ett långt och pågående samarbete med Jamf. Jamf är en Apple-partner som erbjuder ett marknadsledande managementsystem för organisationer som vill få en bättre hantering och manageringen av sina Apple-produkter. Samarbetet mellan Macforum och Jamf grundar sig i viljan att hjälpa organisationer och företag att lyckas med Apple-produkter i sin verksamhet. Vi har intervjuat Jonas Gustafsson, Channel Partner Manager Nordics på Jamf med stor kunskap om Apple, för att ta reda på varför han tycker att Apple är det självklara valet och varför Jamf är en perfekt tjänst för arbetsplatser som använder Apple.

 

Vad är fördelarna med Apple i företag eller organisationer?

Användandet av Apple har ökat kraftigt de senaste åren. Många arbetsgivare har insett att anställda kräver, eller rentav förutsätter, att de själva får välja sina digitala arbetsverktyg. Och, det är många som föredrar Apple. I en av Jamf’s undersökningar visade det sig till exempel att hela 72 % av deltagarna föredrar Apple och Mac i sitt arbete. En annan undersökning, bland faktiska Mac-användare (gjord av Vanson Bourne), visade att 94 % endast vänder sig till eller stannar hos arbetsgivare som erbjuder ett eget val av IT. 

Läs mer om undersökningarna här! 

Apple jobbar stenhårt för att skapa de bästa produkterna på marknaden. Deras ekosystem består av enheter, mjukvara, appar, tjänster och tillbehör som förenklar arbetet i alla olika typer av branscher och organisationer. Tyvärr brottas Apple med gamla fördomar om höga priser och att PC är mer prisvärt. Men, så ser inte verkligheten ut idag. Jag skulle säga att följande är de största fördelarna med Apple:

  • Apples produkter tillverkas av högkvalitativt material, vilket både ökar hållbarheten och gör att produkterna behåller en stor del av sitt värde över tid. Apple-produkter är generellt lite dyrare än till exempel PC, men det många inte tänker på är totalkostnaden ur ett långsiktigt perspektiv (underhåll, support, och managering). Här är Apple överlägset mest prisvärt.

  • Apples enheter har alltid enkel och intuitiv design, med hög användarvänlighet och otroligt hög säkerhet. Apple-användare får automatiskt ett säkrare och mer effektivt arbete, med minimal risk för tekniska hinder och avvikelser.

  • Säkerheten i Apple-enheterna (som inkluderar Zero Trust, Secure Enclave, hård- och mjukvaruverifiering, realtidskryptering och Gatekeeper) är en enorm konkurrensfördel. Till skillnad från sina konkurrenter bygger Apple sina produkter helt på egen hand, vilket gör att säkerheten enklare kan kontrolleras.

  • Ur ett miljöperspektiv är Apple en klass för sig, jämfört med konkurrenter. Arbetet för en bättre miljö genomsyrar alla delar av deras verksamhet, från framtagning till slutgiltig produkt. Apple jobbar även mot att vara helt koldioxidneutrala vid 2030.
  • Sist men inte minst - M2-chippet. Chippet är speciellt utvecklat för Apple-produkter och har branschledande prestanda, energieffektivitet och kapacitet. Med världens snabbaste processor (åttakärnig, med fyra prestandakärnor och fyra effektivitetskärnor) får användare oslagbar grafik, maskininlärning och batteritid.

 

Jamf hjälper organisationer att lyckas med Apple

“We connect Apple to its most powerful operating system - people”

Detta är vad vi på Jamf står för och jobbar med dagligen. Vi tycker det är fantastiskt att Apple ständigt blir mer och mer populärt på arbetsplatser runt om i Sverige - men att investera i produkterna är bara en del i processen. Det gäller även att se till att produkterna når sin fulla kapacitet, med en säker och lätthanterlig managering som optimerar hela livscykeln. Det är här vi kommer in och säkerställer att processen blir välfungerande. 

Skärmavbild 2022-04-13 kl. 10.08.37

Med hjälp av Jamf kopplas Apple-enheterna ihop med Apple Automated Device Enrollment (DEP). Detta gör att enheterna kan konfigureras, skyddas och hanteras på ett effektivt sätt, samt att respektive enhet kan få support i realtid. Jamf gör även att användare kan automatisera installationer, distributioner och uppdateringar av operativsystem och programvara. Tjänsterna kan användas i alla typer av företag och organisationer som på allra bästa sätt vill ta hand om sina Apple-användare. Jamf har även specifika lösningar för till exempel skola och sjukvård.

Vill du veta mer om Jamf som tjänst? Spana in det här blogginlägget!

Ladda ner whitepaper