Macforums blogg

Maja Lüppert

HR-ansvarig på Macforum

7 minuter

Digitalisering skapar en modern och trivsam arbetsplats.

Det har aldrig varit viktigare att jobba för att vara en attraktiv arbetsgivare. Att skapa en modern och trivsam arbetsplats där medarbetarna mår bra, utvecklas, vill stanna länge och får rätt förutsättningar för att vara produktiva öppnar dörren för lönsamhet. Digitaliseringens framfart och dagens digitala teknik är ett viktigt verktyg i det arbetet.

 

När man pratar om digitalisering tänker många nog enbart på teknik. Verktyg, system och program som effektiviserar och underlättar delar av arbetet. Allt det stämmer och är förstås viktigt, men är du som företagare medveten om hur det i stort kan påverka din arbetsplats och dina medarbetare på ett positivt sätt? Vi gissar att varje företagsledare vill att deras medarbetare ska vara engagerade, produktiva och välmående. Samtidigt som arbetsplatsen ska ses som modern och attraktiv utifrån för att kunna attrahera ny kompetens. Men för att nå dit behöver du kunna erbjuda de verktyg och processer som ger dina medarbetare rätt förutsättningar för att jobba effektivt, och som får potentiella nya medarbetare att bli nyfikna på företaget.

 

Ladda ner vår rapport om digital framgång!

 

En modern IT-miljö underlättar rekryteringen 

Många företag har idag stora utmaningar med att rekrytera. Spelplanen har förändrats de senaste åren och det är inte längre enbart kandidater som ska sälja in sig själva. De riktigt duktiga talangerna kan mer eller mindre välja och vraka mellan arbetsgivare, varför det är minst lika viktigt för arbetsgivare att kunna sälja in sig som det bästa alternativet.

 

Framför allt den yngre generationen, som inom några år kommer utgöra majoriteten av arbetstagarna i Sverige, ställer höga krav på sina arbetsgivare. De är måna om att företagets värderingar går hand i hand med deras egna, men framför allt ställer de krav på arbetsmiljön. Molntjänster, Appar, snabba chattar och smarta enheter är deras vardag och få av dem kommer ha tålamod att enbart använda e-mail som främsta kommunikationskanal. Eller att inte kunna använda som mobilen som arbetsredskap när det behövs. Företag som erbjuder mer traditionell IT kommer därför få det tuffare i den redan hårda konkurrensen om talangerna. 

 

En person som har insett detta är Löfbergs VD Lars Appelquist, som säger som nedan i Macforums rapport om digital framgång:

 

- I privatlivet är vi alla ju väldigt digitala och effektiva. Och även i pauserna på kontoret. Så fort du har en fikapaus så tar du fram telefonen - men så fort du jobbar på skrivbordet så är du nästan analog. Du fastnar i mejl och skickar filer till din kollega. Så fråga dig hur sjutton du kan applicera ditt privata digitala beteende på din firma! Det är ju öppet mål!

 

Förbättrat samarbete ökar effektiviteten

Dagens digitala verktyg erbjuder som sagt stora möjligheter att effektivisera många delar av arbetet. Molntjänster gör det till exempel möjligt för medarbetare att samarbeta tillsammans i ett och samma dokument i realtid. Det sparar mycket tid jämfört med när var och en ska göra sitt separat, för att sedan mejla fram och tillbaka mellan varandra tills en version är helt färdig.

 

Vi har tidigare skrivit om mejl som en vanlig tidstjuv på många kontor och även det kan med fördel bytas ut till snabba chattverktyg för att effektivisera kommunikationen internt. På det här viset får dina medarbetare rätt förutsättningar för att jobba mer effektivt och samarbetet mellan kollegor kommer att blir bättre när de slipper sitta och vänta på mejlsvar och/eller dokument som kommer via mejl.  

 

Ludvig Granberg, grundare av och VD för Hemsida24 håller med om att mejlen kan bli en flaskhals, speciellt när företaget växer. 

– Vi mejlade mycket internt för 10 år sedan, vilket funkade bra när vi var 2-3 personer. Men det blev ganska bökigt när vi blev fler. Vem ska man exempelvis cc:a? Vem ska ta action efter ett mejl med 10 mottagare? Till slut riskerar man att hamna långt ner i någons mejlkorg.

 

 

Flexibelt arbete skapar nöjdare medarbetare 

Lika svårt som det är att attrahera den yngre generationen med tröga modem och stationära datorer, lika svårt kommer det vara att locka dem med arbetstider mellan 8 och 17, på kontoret. Självklart gäller det inte bara den yngre generationen, ett flexibelt arbete uppskattas hela tiden av allt fler, oavsett ålder. Det gör det enklare att få en bättre balans mellan jobb och fritid, ytterligare en faktor som många idag prioriterar högt.

 

Återigen kommer vi tillbaka till molntjänster, som möjliggör för medarbetare att komma åt sin information från valfri enhet som är kopplad till företagets konto, oavsett var hen befinner sig. Medarbetare som på det här viset få vara med och styra sitt arbete tenderar att vara nöjdare än de som blir mer styrda av allt från fasta kontorstider eller lokala verktyg som bara kan användas från kontoret. 

 

Läs även: Därför spar det tid att hantera dokument i en molnlösning.

 

Sammanfattning

Medarbetare som trivs stannar längre, vilket är en stark anledning till att jobba för att skapa en trivsam och samtidigt effektiv arbetsplats. Speciellt i en tid som nu då många företag har svårt att rekrytera är det värt mycket att ha medarbetare som vill stanna längre. Men för att lyckas attrahera kompetens idag måste företag även kunna erbjuda en modern, digital IT-miljö, eftersom de som inte gör det kommer ha svårt att klara sig i dagens tuffa konkurrens. 

 

I vår marknadsrapport har vi intervjuat tio företagsledare om hur de har nått framgång med hjälp av digitala verktyg och processer. Ladda ner den här!

 

Ladda ner vår marknadsrapport!