Macforums blogg

Petri Tuori

Supporttekniker på Macforum

4 minuter

Dropbox for Business: Paper och Showcase.

Dropbox erbjuder inte bara en världsledande molntjänst, utan även en rad andra fiffiga applikationer du som kund får tillgång till när du skaffar Dropbox. Här tittar vi på några av dessa applikationer och hur du kan använda dem i ditt arbete.

 

Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!Dropbox: Showcase

Showcase är ett effektivt och enkelt verktyg som ger dig möjligheten att skapa snygga presentationer och underlag till kundmöten, eller snygg dokumentation av interna dokument. Verktyget låter dig även skapa egna mallar för ditt företag för att bibehålla en stilren design genom alla era dokument. Några exempel på effektiva verktyg i just Showcase är möjligheten att se sitt material presenterat i olika digital format, såsom mobiltelefon, surfplatta eller dator. På så vis kan du som användare se resultatet presenterat i olika skärmupplösningar och format. Det går också att dela dokumentet med andra, inom eller utanför företaget - precis som det går att dela dokument i Dropbox. Tjänsten erbjuder även en exporteringsfunktion som gör att materialet kan exporteras till en utskriftsvänlig PDF. Funktionen är under regelbunden utveckling, så håll ögonen öppna, vi tror nämligen att den här funktionen kommer att bli väldigt populär! 

 Bild2-1

Dropbox Showcase: Så här ser framtagning av ett dokument i Showcase ut. 

 Bild2-1

Dropbox Showcase: Förhandsvisning av ditt dokument på en mobiltelefon, surfplatta eller dator.app-paper-ios@2x-1Dropbox: Paper

Paper är ett verktyg i Dropbox som möjliggör texteditering, skrivande och skapande av dokumentmallar. Funktionen kan ses som en lättare version av Apples omåttligt populära Pages, där syftet är att skapa textbaserade arbeten. Syftet är att snabbt och enkelt kunna skriva dokument som ser professionella ut i layout och design. Då både Paper och Showcase är inbygga i Dropbox är det väldigt enkelt att bifoga dokument och filmer in i ditt dokument, som du därefter kan dela med andra. För att komma åt Dropbox Paper så behöver du endast starta upp din Dropbox App och i övre kanten hitta Paper-ikonen (som finns i rubriken för det här stycket). 

 

Bild4-1

Dropbox Paper: Startsidan för tjänsten. Skapa nytt dokument, en mapp eller skapa efter mall(ar).

 

Bild5-1

Dropbox Paper: Visar ett helt nytt blankt dokument. Längst ner i skärmkanten finns menyn som visar funktioner du kan tillämpa: bilder, hämta filer, tabeller med mera.

 

Med Dropbox idag får du redan en av branschens bästa lagringsmöjligheter, backup-funktionalitet och möjlighet att smidigt dela filer med andra. Att Dropbox även erbjuder extra applikationer utöver detta som förenklar ditt arbete via molnet utan att behöva lokala applikationer installerade på din dator eller mobil är förstås ytterligare en stark fördel. Utöver allt Dropbox redan erbjuder så är tjänsten under ständig förändring, håll därför utkik efter nya, spännande funktioner och nyheter att ta del av. Och för att vara säker på att inte missa liknande blogginlägg i framtiden vill vi tipsa dig om att prenumerera på vår blogg. 

 

Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!

 

Hör av dig om det uppstår frågor kring utbildningar, installationer eller om du vill ha support för er IT-miljö.