Macforums blogg

Hanna Läbom

Webb- & Marknadschef

20 May 2024 5 minuter

För-Älskad. Certifierat begagnat av Macforum.

Ett av Macforums kärnvärden är samhällsansvar och vi arbetar aktivt och systematiskt med miljö- och klimatfrågor på en daglig basis. Efter många år i branschen tänker vi ständigt på hur vi kan utvecklas och vad mer vi kan göra för att minska vår klimatpåverkan. Vi har redan tjänster som inbyte, hyra, service, reparation och källsortering. Vad mer kan vi hitta på? Idag är vi glada att introducera vår senaste satsning: 'För-Älskad' - Certifierat begagnat av Macforum. Detta sortiment består initialt av iPhone och Mac och vi kommer på sikt även kunna erbjuda övriga produktgrupper från Apple. I det här inlägget kan du läsa mer om hur vi arbetar med begagnade produkter för att spara på vår miljö och bidra till en minskad klimatpåverkan.

 

Begagnat på Macforum

 

Vi förstår att valet av teknik inte bara handlar om prestanda och funktionalitet, utan också om att göra en medveten och hållbar investering. Därför har varje begagnad enhet som vi erbjuder genomgått en noggrann kvalitets- och skickkontroll utförd av våra Apple-certifierade tekniker. Detta säkerställer inte bara att varje enhet lever upp till våra höga standarder, utan ger också dig som kund trygghet och förtroende när du väljer att investera i en begagnad produkt hos oss.

 

Skickgradering - Vad innebär vår gradering?

A-gradering

Använd produkt som i princip är omöjlig att urskilja från en ny produkt. Produkten har ett felfritt helhetsintryck och är 100% funktionell. Inga kosmetiska skador.

 

B-gradering

Använd produkt i mycket bra skick. Produkten har ett högt helhetsintryck och är 100% funktionell. Minimalt slitage, vilket kan ses vid noga inspektion - mindre kosmetiska skador som exempelvis repor, kantstöt.

 

C-gradering

Använd produkt i bra skick. 100% funktionell. Normalt slitage med tydliga tecken på användning. Kan förekomma kosmetika skador i form av repor och kantstötning.

 

Vad får du?


När du köper en begagnad telefon från Macforum får du en iPhone med 100% originaldelar från Apple, med minst 85% i batterihälsa och som är testad och klarar alla Apples tester. Enheten är fabriksåterställd. Beroende på vilken gradering man väljer kan där förekomma skador i form av repor och kantstötning.

 

Varför köpa begagnat?

 

Visste du att teknikprylar utgör en snabbt växande ström av avfall i världen? För att ge en uppfattning om detta problem, förra året såldes det cirka 460 miljoner Apple och Samsung telefoner. När man köper en ny telefon är det vanligt att lägga sin gamla mobil i en låda och aldrig använda den igen. Det finns uppskattningsvis 20 miljoner telefoner som bara ligger och skräpar. Om man istället lämnar in dessa telefonerna i inbyte skulle de återvinnas på rätt sätt, antingen säljas som begagnat eller återvinna materialet, och på så sätt minskat den negativa påverkan av nya telefoner avsevärt. Genom att välja begagnade enheter kan vi alla bidra till att främja återanvändning och resurssparande.

 

Vi på Macforum tror på kraften av hållbara val och dess positiva påverkan på vår värld. Genom att välja begagnade produkter bidrar man till att minska den negativa miljöpåverkan som är förknippad med produktion och hantering av nya elektronikprodukter. Att köpa begagnat är inte bara ett ekonomiskt fördelaktigt val, det är också ett steg mot en mer hållbar och ansvarsfull konsumtion. Varje gång man väljer att investera i en begagnad produkt bidrar man till att minska mängden avfall.


På Macforum är vi stolta över att vara en del av den hållbara lösningen genom att erbjuda begagnade alternativ av högsta kvalitet. Tillsammans kan vi göra skillnad, en enhet i taget. Utforska vårt sortiment av 'För-älskade' produkter idag och låt oss tillsammans göra en positiv skillnad för vår planet.

 

 

 

 

 

New call-to-action