Macforums blogg

Johan Lidemar

Försäljningschef på Macforum i Borås

27 May 2021 3 minuter

Fördelar med att byta in IT och teknik

Att kunna byta in sin gamla utrustning när man köper nytt är något som vi på Macforum är väldigt stolta över att kunna erbjuda våra kunder. Det är inte bara bra för ekonomin, utan även för vår miljö. För företagare har vi flera olika lösningar att erbjuda när det kommer till just inbyte av gammal utrustning. I det här inlägget berättar vi mer om alla fördelar med tjänsten samt hur du går tillväga för att använda den.


Vad är den största fördelen med att byta in sin gamla utrustning?
 

 

 

Det finns flera fördelar med inbyte. Ur ett ekonomiskt perspektiv så ger inbyte dig möjligheten att använda värdet av äldre elektronik genom att investera i nya produkter. Inbyte är dessutom bra för miljön, då enheterna du byter in antingen kan återanvändas efter en genomgång och uppfräschning eller demonteras och återvinnas på ett miljövänligt sätt.

 

Hur fungerar inbyte, hur mycket kan man byta in och hur går man tillväga? 

 

Ett inbyte kan fungera på olika sätt beroende på behov. Är det enstaka enheter man vill byta in har vi ett smidigt flöde för inbyte online! Vid större volymer är det oftast enklast att kontakta en företagsrådgivare som guidar dig igenom hela processen. Macforum kan till exempel skicka fraktlådor som du som kund kan fylla med det som önskas bytas in. Vi ordnar med frakt och upphämtning av era gamla enheter och återkommer därefter till er med en rapport efter vi mottagit samt värderat enheterna. 

 

Vad ska man tänka på innan man skickar in sina inbyten?

 

Man behöver se till att Hitta min iPhone, -iPad, eller -Mac är borttaget. Det kan också vara bra att ta backup på personlig data och viktig information som finns på enheten eftersom vi kommer nollställa den omgående - allt för att skydda din personliga integritet.

 

Vad händer med mina gamla enheter när de lämnats in? 


När vi mottagit dina gamla enheter kontrolleras de först av oss och skickas sedan till vår återvinningspartner där de först fabriksåterställs, vilket innebär att all information kopplad till dig tas bort. Efter det ses enheterna över och repareras vid behov för att få ett nytt liv och återanvändas. Detta innebär att de komponenter som fungerar används för att skapa nya fungerande enheter. De enheter som inte kan återanvändas demonteras istället och återvinns sedan på ett miljövänligt sätt. 

 

Om jag vill byta in en hel stationspark - hur gör jag?

 

För att du ska få bästa möjliga hjälp så hjälper en av våra företagsrådgivare dig med att gå igenom och analysera vad ni har idag, samt hur ert behov ser ut framåt och efter det presenterar vi ett upplägg. Kontakta någon av våra företagsrådgivare så hjälper de dig.

 

New call-to-action