Macforums blogg

Johan Lidemar

Försäljningschef på Macforum

7 September 2023 5 minuter

Fördelar med att hyra iPhone till företaget

Att hyra företagets IT-utrustning, istället för att köpa den, är numera mer en regel än ett undantag. Historiskt sett har mobiltelefoner oftast köpts in i större upphandlingar eller i klump till lägsta pris, men sedan en tid tillbaka ser företagare att det finns många fördelar med att hyra verksamhetens digitala utrustning. I det här inlägget listar vi de fyra främsta fördelarna med att hyra iPhone till företaget.


Hyra – en mer långsiktig och hållbar investering


Hur roligt det än är att äga en mobil, speciellt ur användarsynpunkt, så är det inte ägandet i sig som ger ett värde till företaget. När det är dags att skaffa nya mobiltelefoner bör du som företagare fundera på alternativen köpa eller hyra. I ett tidigare blogginlägg har vi skrivit om 7 skäl till hyra av IT-utrustning istället för att köpa den - här spinner vi vidare på ämnet genom att lista de fyra främsta fördelarna med att hyra företagets iPhones.

Slipp oväntade utgifter


När du väljer att hyra telefonen ("köper den som tjänst" som vi säger) slipper du oväntade utgifter som till exempel höga reparationskostnader när olyckan är framme. Då ingår nämligen en heltäckande försäkring i de flesta avtal. Dessutom har dina medarbetare alltid tillgång till fungerande utrustning via en "pick-up service". Servicen innebär att ni kan beställa upphämtning på ert kontor av den hårdvara som ska repareras eller bytas ut.

 

Frigör kapital


När ni hyr er telefoni, har ni möjlighet att frigöra kapital som ni annars hade använt till att köpa telefonerna för en engångskostnad. Detta gör att ni kan kan förutse kassaflödet bättre, något som är viktigt för alla företagare som vill jobba långsiktigt. Det går enkelt att budgetera med en fast månadskostnad som man dessutom får på en samlingsfaktura. 

 

Säkerhet och kontroll över enheterna 


Företagstelefoner innehåller oftast känslig information av något slag och därför är det viktigt att de är extra skyddade. Det är hyfsat lätt hänt att en mobiltelefon tappas bort eller blir stulen. Genom att hyra företagets telefoner har du möjlighet att koppla på en tjänst som hjälper dig att konfigurera och hantera enheterna enligt företagets säkerhetspolicy.  Det gör att du minskar riskerna samtidigt som du bevarar den bästa användarupplevelsen. Exempelvis genom att säkerhetskonfigurera enheter utan inblandning av användaren. På så sätt elimineras även problem innan de dyker upp. 

 

Efter att en användare slutar eller en enhet behöver lämnas in kan ni göra det med gott samvete. Uthyraren (i detta fall Macforum) tar hand om hårdvaran och ser till att den avidentifieras, raderas, återvinns eller återanvänds på ett certifierat och säkert sätt. Du som kund kan få en rapport av säkerhetsraderad och återbrukad utrustning. Intyget fås på begäran och kan användas i er miljöredovisning och i GDPR-syfte.

 

Mindre klimatavtryck 


Oavsett om du väljer att hyra en dator, en iPhone eller annan hårdvara så är det ett betydligt bättre alternativ för miljön. Idag råder det ett stort IT-slöseri på företag runt om i Sverige, där förråd och skåp innehåller telefoner och surfplattor, till och med datorer, som bara samlar damm. De köps för dyra engångssummor några år tidigare och glöms sedan bort när de byts ut mot mer moderna varianter. Att hyra innebär allt som oftast att du lämnar tillbaka produkterna när hyresperioden är slut, och leverantören ansvarar för att de återvinner dina produkter på ett miljövänligt sätt. 

Vissa leverantörer är betydligt mer miljövänliga än andra.  Apple jobbar ständigt för att vara en miljövänlig IT-leverantör och satsar bland annat på återvunnet material och strömsnåla, säkra produkter, vilket är en av anledningarna till att vi vill slå ett extra slag för just iPhone.

 

 

New call-to-action