Macforums blogg

Johan Lidemar

Konsultchef på Macforum

3 minuter

Fördelarna med gästnätverk.

Vad är gästnätverket egentligen bra för? Den frågan har nog de flesta ställt sig åtminstone någon gång. Kanske efter att ha skrikit sig blå i ansiktet över en uppkoppling som inte fungerar, eller där det inte ens gått att logga in med uppgifterna man fått på den skrynkliga lappen. Vad är då gästnätverket egentligen bra för? Ganska mycket visar det sig faktiskt. Vi ger dig de största anledningarna till varför ditt företag behöver ett gästnätverk.Skyddar din information.

Med ett gästnätverk bestämmer du själv vilken behörighet dina gäster ska ha. Att släppa in alla på huvudnätverket kan medföra säkerhetsrisker. I värsta fall kan det till och med betyda att någon stjäl information eller släpper in virus i dina system, något du alltså slipper med ett gästnätverk.

 

Det räcker med ett enkelt lösenord.

Eftersom att du kan begränsa dina gästers behörighet är det inte heller lika viktigt att ha ett komplicerat lösenord. Med ett lättare lösenord blir det smidigare för gästerna att logga in på ditt wifi. Det minskar risken för irritation och bidrar därför till en bättre totalupplevelse av ditt företag.

 

Lätt att byta lösenord.

Med gäster som kommer och går på regelbunden basis blir det snabbt väldigt många personer som har tillgång till ditt nätverk. Att byta lösenord är något du bör göra regelbundet, inte minst när du ger gäster åtkomst till det. Med ett gästnätverk är det väldigt enkelt att göra, då behöver du bara ändra lösenordet och inte logga in igen på samtliga uppkopplade enheter.

 

Bestäm prestandan för gästerna.

När du sätter upp ett gästnätverk är det du som bestämmer över gästernas surfande. Du kan enkelt sätta en gräns för hastighet såväl som total datamängd. När nätverket är hårt belastat så kan du välja att prioritera dina anställdas uppkoppling över gästernas.

 

Låt oss berätta mer.

Hittar du något som passar ditt företag? Är du redo att låta oss berätta mer? Tveka inte om du har några frågor kring ämnen som rör IT eller teknisk utrustning. Vi ger dig experthjälp, när du behöver det.

 

 

Kontakta oss