Macforums blogg

Martin Barregård

VD på Macforum

6 minuter

Företagare, därför ska du hyra Apple-produkter istället för att köpa dem.

Vi på Macforum tycker att iPhone, iPad och Mac är överlägsna när det kommer till att ge användaren det bästa arbetsflödet och den användarupplevelsen för att utföra sitt arbete. Genom att hyra dina Apple-produkter får du en smidig lösning som gör att du kan erbjuda dina anställda den senaste tekniken, vara snällare mot miljön och spara in spilltid på interna processer.

   

 

En smidig och flexibel lösning att hyra dina Apple-produkter

Det finns flera anledningar till att hyra din IT-utrustning istället för att köpa den, bland annat är det bättre för miljön. Men det finns även andra viktiga faktorer att ta i beaktning när det gäller avvägningen mellan att hyra eller köpa utrustning. Ett exempel är hur mycket tid som läggs ned på de olika alternativen. Och vilket alternativ som är smidigast i slutändan. När det är dags för köp ligger det ofta en hel del research och jämförande bakom, och frågan kring vilken leverantör som erbjuder det bästa avtalet är oftast svårast att besvara. Vem har längst garanti, ingår support och installation? Frågorna är ofta många innan ett beslut tas. När du köper är det dessutom ofta så att du behöver handla av flera leverantörer för att få ihop de enheter och tjänster du behöver, vilket gör administrationen betydligt krångligare än om du hyr allt du behöver från en och samma. Ett kvitto, en fast månadskostnad och mer förutsägbarhet, vilket är tryggt och smidigt för dig som företagare. 

 

Att hyra innebär flexibilitet eftersom avtalet anpassas efter ditt företags behov och genom enkla tillval innefattar hjälp med installation, rådgivning och support. Det innebär att ni med hjälp av experter får den bästa lösningen för just er, vilket gör att ni slipper lägga tid på att "testa er fram" genom en djungel av alternativ. Att dessutom ha tillgång till support minimeras tiden som ni behöver lägga på IT-strul. Som vi alla vet, är det inte ovanligt att det dröjer innan man får hjälp med en krånglande dator. 
 
 

Hyr och var snällare mot miljön 

När du hyr din IT-utrustning lämnar du tillbaka den till leverantören efter avslutad hyresperiod. Det är ett betydligt mer miljövänligt alternativ än att låta tidigare köpt utrustning samla damm i ett skåp, något som dessvärre är ganska vanligt.  

 

Bibehållen produktivitet trots datorstrul 

Vi önskar att vi kunde säga att en Mac aldrig någonsin går sönder eller strular, men så är tyvärr inte fallet, även om det händer ganska sällan. Men, i de fall något händer din dator så har vi en serviceverkstad som snabbt förser dig med en annan under reparationstiden när du har ett hyresavtal med oss. Det gör att du kan fortsätta vara produktiva och jobba på som vanligt då din dator blir lagad, du slipper stanna upp i arbetet och behöver inte lägga tid på att hitta någon som kan låna ut en dator under tiden. 

 

Teknik spelar stor roll för att skapa en attraktiv arbetsplats

Sist men absolut inte minst, de verktyg vi använder oss av idag i arbetet är viktigare än någonsin. Vi gissar att det inte är så många i dagens läge som vill ha en mobiltelefon som är tio år gammal istället för en smartphone, för att ta ett exempel. Vi människor blir allt mer kräsna och har de senaste åren blivit bortskämda med att ny, spännande teknik ständigt dyker upp. Roligt, tycker vi förstås som gillar teknik i allmänhet och Apple i synnerhet! Men, det ställer höga krav på företagen att hänga med utvecklingen, att kunna erbjuda sina anställda den typen av moderna verktyg som allt fler idag kräver på sina arbetsplatser. Apple har ett gott rykte och ligger onekligen i framkant när det kommer till teknik, vilket gör att företag som kan erbjuda sina medarbetare den typen av moderna produkter ses som mer attraktiva. Befintliga medarbetare kommer dessutom att känna sig mer nöjda när de får rätt förutsättningar för att göra sina arbeten så effektivt som möjligt genom moderna verktyg. 

 

 

Sammanfattning

Att hyra dina Apple-produkter innebär en smidigare och mer flexibel lösning än att köpa dem. Hyra är också ett mer miljövänligt alternativ, eftersom du efter avslutad hyresperiod lämnar tillbaka produkterna till leverantören som då tar hand om dem på bästa sätt. Genom att erbjuda dina anställda Apple-produkter kommer du dessutom ses som en mer attraktiv arbetsplats, speciellt i en tid som idag då tekniken och de verktyg vi vill jobba med spelar stor roll.  

 

Vill du veta mer om hur vi på Macforum kan hjälpa ditt företag med skräddarsydda lösningar? Våra företagsrådgivare berättar gärna mer. Kontakta oss redan idag om du har frågor, funderingar eller bara är nyfiken på att veta mer! 

Kostnadsfri rådgivning - kontakta oss!