Macforums blogg

Robin Johansson

Supporttekniker på Macforum

2 minuter

Förhandsvisa, skriv under och märk filer på bästa sätt.

Det finns en stor mängd smidiga funktioner i Apples enheter som många inte känner till. Eller som inte används för att man helt enkelt inte vet hur de fungerar. I det här blogginlägget tänkte jag kortfattat visa vad Förhandsvisning är och hur du använder märkning för att göra små justeringar av dokument och bilder. 

 

Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!


Det här funktionen kan används till mycket, till exempel kan den komma väl till pass om du behöver skriva under ett dokument, om du inte behöver skrivare ut det eller har krav på att det är en underskrift i bläck. 

 1. Markera filen du vill Förhandsvisa och klicka på mellanslagstangenten. 
  1-7


  2. Här ser du en förhandsvisning av dokumentet (observera att du kan använda piltangenterna i det här skedet för att snabbt bläddra bland filer), klicka på märkningsknappen som är rödmarkerad på bilden.
  2-4


  3. Här är ett redigeringsfönster där du kan måla, klippa in text, beskära bilden/dokumentet och så vidare. 
  3-4


  4. Vi väljer att måla en cirkel i röd färg för att vi lätt ska se detta i dokumentet. 
  4-4


  5. Vi markerar den plats vi önskar besöka.
  5-2


Märkning finns även i iOS och iPadOS och kan vara ett bra sätt för att lägga till information på bilder eller dokument, till exempel i de fall du behöver förtydliga eller märka upp något i ett dokument som du sedan skriver ut.

Jag vill även passa på att visa att du kan få detaljerad information kring en fil i markerad vy. Observera att vi i detta exemplet kan se nästan all information kring den specifika bilden i höger fält. Detta kan vara väldigt praktiskt när man arbetar just med bilder och video.

 

6-1

 

Hoppas du lärde dig något kring Förhandsvisning och Märkning och glöm inte prenumerera på vår blogg!

 

Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!

 

Hör emellertid av dig om det uppstår frågor kring utbildningar, installationer eller om du vill ha support för er IT-miljö.