Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

29 June 2021 4 minuter

Fyra semestertips för dig som använder Telavox.

Tiden går i en rasande fart och för mig och många andra är det äntligen snart dags för lite välförtjänt semester. För att din semester ska bli extra avkopplande och för att du ska slippa bli störd under din ledighet gäller det att tydliggöra för dina medarbetare och kontakter att du faktiskt är ledig. I det här blogginlägget tipsar jag om fyra saker som du som Telavox-användare enkelt kan göra för att få så maximal avkoppling som möjligt i sommar.   


1. Ställ in sommarens öppettider

 

Om ni ska ändra företagets telefontider under sommaren rekommenderar jag att ni schemalägger och uppdaterar dem redan nu. Telavox-användare kan enkelt gå in i adminportalen och med några få klick schemalägga när er växel ska vara öppen eller stängd. Det är bara att gå in under Växeltjänster och klicka på ikonen med klockan. Här är även Telavox widget, som du enkelt installerar på företagets hemsida, också ett toppenbra sätt att visa era kunder vilka sommaröppettider ni har. I den här videon visar Telavox steg för steg hur du ändrar öppettiderna i både knappval och kösystem.

 

2. Spela in en personlig sommarhälsning

 

Om era kunder är vana vid vissa öppettider kan det vara en bra idé att spela in och använda ett personligt meddelande som berättar om era telefontider under sommaren. Dessa meddelanden kan du enkelt spela in direkt i Telavox-appen. Gå till din kö och tryck på inställningar uppe i höger hörn, och välj sedan Välkomstmeddelande/Hantera ljud för att spela in ett nytt ljud att använda. 

 

3. Visa för kollegorna när du är ledig

 

Ibland kan det vara svårt att vara helt ledig och koppla bort arbetet, men alla behöver återhämtning emellanåt. Så, när du väl gått på semester vill du såklart inte bli störd i onödan, samtidigt som det är viktigt för internkommunikationen att du tydligt meddelar dina kollegor när du är tillbaka från semestern. Ett bra sätt att visa för dina kollegor att du är ledig är att justera din Telavox-profil. I Telavox-appen byter du enkelt profil och status, och till exempel profilen Semester  finns redan inlagt som ett förhandsval. När profilen är påslagen kommer alla som ringer ditt jobbnummer få ett meddelande om att du är på semester, samt få information om när du kommer att vara tillbaka. 

 

 

4. Fyll på med extra surf under semestern

 

Nöden har ingen lag - skulle mobilsurfen ta slut kan du enkelt fylla på med mer surf i Telavox-appen genom att klicka på kugghjulet längst ned. Gå sedan till Mobildata, klicka sedan på Köp mer data. Skulle inte möjligheten finnas för dig behöver du kontakta din administratör som i sin tur kan köpa data till dig eller lägga till valet i appen.

 

För att du ska kunna slappna av ordentligt kan det vara bra och veta att Macforums support finns tillgänglig hela sommaren. Supportelefonen har öppet måndag till fredag (kl. 8-17) och vi hjälper dig givetvis med ovanstående saker, samt om det skulle dyka upp andra utmaningar som programinstallation och felsökning, eller problem med till exempel e-post, filsynkronisering, iOS, Microsoft 365, Dropbox och utskrifter.

 

Trevlig sommar och en riktigt skön semester!

New call-to-action