Macforums blogg

Martin Barregård

VD på Macforum

6 minuter

Ny iPad, iPad Air och Apple Watch - Höstens nyheter från Apple

Den 15 september hade Apple ett av sina årliga stora event där de informerar om nyheter och visar nya produkter. De främsta nyheterna den här gången var den nya iPadOS, iPad Air, Apple Watch Series 6 och Apple Watch SE. En nyhet vi verkligen fastnade för var den nya iPad Air, ett perfekt verktyg för de som jobbar mycket i farten eller hemifrån. 


Intresserad av Apple för ditt företag? Låt oss ta ett snack!

 

Det har spekulerats ett tag kring att det så småningom kommer att komma en ny, uppdaterad iPad, som i stort sett kan ersätta en laptop sett till prestanda och funktioner. Nu är inte bara en ny iPad här, utan två. En av de främsta nyheterna under Apples event var nämligen den nya iPad och den uppdaterade iPad Air. Även nyheter om nya Apple Watches och uppdateringar i iOS togs upp under kvällen.

 

iPad - Bättre prestanda och 8PM-kamera 

Den nya iPaden kommer med en enorm dos ökad prestanda jämfört med sina föregångare, erbjuder en mycket bättre kamera och är kompatibel med flera kraftfulla tillbehör såsom Apple Pencil och Magix Keyboard. Det här är ett utmärkt verktyg för dig som behöver kunna multitaska och få mer gjort och slippa stressa. Till exempel kan du ringa ett FaceTime-samtal medan du antecknar på paddan. Här kan du läsa mer om nya iPad.

 

iPad_Wi-Fi_Silver_Hero_Smart_Keyboard_Screen__WWEN-1

 

iPad Air, mer än en dator

Den nya, uppdaterade och uppgradera iPad Air var en av de största nyheterna under Apples event. Den här versionen av iPad Air kommer bland annat med en större retinaskärm, 10,9 och en mindre, smidigare funktion för iPad touch. Den erbjuder också en betydligt bättre kamera än sin storebror med sina 3,8 pixlar för fotografering och är två gånger snabbare än sin föregångare. 

 

iPad Air drivs av Apples hittills mest avancerade chip - A14 Bionic. Den här tekniken ger helt andra och nya möjligheter att göra ett fantastiskt jobb när det kommer till att fota, filma, redigera videos och spela spel. Dessutom så erbjuder A14 helt nya och utökade möjligheter när det kommer till Machine Learning, eftersom den är 10 gånger så snabb. Välj mellan fem fina färger, helt utifrån eget tycke och smak. Och för att sammanfatta med vad Apple själva säger om den nya iPad: “iPad Air gör mer än en dator, på enklare och mer snillrika sätt”. Här kan du läsa mer om nya iPad Air.

 

Få jobbet gjort med Apple Pencil och Smart Keyboard

Både iPad Air och den nya iPadOS 14 har stöd för Apple Pencil, som gör att du kan ta snabba actions med bara några klick. iPad IOS förstår inte bara vad du skriver, du kan också anteckna direkt på skärmen i ett dokument eller kopiera delar av texten och snabbt klistra in i ett annat dokument, precis som på en laptop. Pennan fäster du med magnet på iPaden, så att du alltid vet vart du har den. Det här gör att du smidigt och enkelt kan jobba på distans och få tillgång till mer eller mindre alla funktioner du behöver, oavsett om det är att signera ett avtal eller kommunicera med dina kollegor. 

 

IPad Air har dessutom stöd för Magic Keyboard, som gör att du utan problem kan använda surfplattan som en laptop, oavsett om du vill skriva en novell, behöver skicka ett mejl eller trixa med Excelfiler. 


Apple Watch Series 6 och nya Apple Smart SE - för friskare medarbetare 

 

Utöver uppdaterade iPads så meddelade Apple även att de inom kort kommer släppa en ny smart watch - Apple Watch Series 6. Den nya smarta klockan gör det möjligt att mäta syrenivån i blodet genom en ny, revolutionerande sensor och app. Du kan även ta ditt EKG när och var du vill med hjälp av appen “EKG”. Dessutom kan du snabbt se din fitnessdata genom att bara slänga ett ögonkast på retina-skärmen, som alltid är på. Oavsett om det är under promenaden, yogapasset eller vid skrivbordet. Retina-skärmen fungerar även bra i starkt solljus, så att du slipper tappa fokus när du aktiverar dig utomhus.

 

Apple Watch 6

Vi har tidigare skrivit ett blogginlägg om den nuvarande smartklockan från Apple, om varför företagare bör erbjuda sina medarbetare ett sådant verktyg/gadget. Och vi kan inte nog påpeka hur viktigt det är för arbetsgivare att se till att ens medarbetare mår bra. Ett riktigt roligt och motiverande verktyg kan helt klart vara en del i det arbetet. 

 

En annan nyhet som Apple delade med sig av var den sprillans nya Apple Watch SE. Den har samma ikoniska design och retina-skärm som Apple Watch Series 6 och innehåller dessutom ett kraftfullt tvåkärnigt S5 SiP för högre prestanda. Båda smartklockorna erbjuder flera alternativ av färger, allt för att du ska få en klocka som passar din smak bäst. Här kan du läsa mer om Apple Watch Series 6 och Apple Watch SE.

 

Apple watch (1) (1) (1) (1)Vill du veta mer om Apples nyheter och hur de kan hjälpa ditt företag? Hör av dig till oss så berättar vi mer!  

 

Intresserad av Apple för ditt företag? Låt oss ta ett snack!