Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

5 minuter

iPhone 12 och iPhone 12 Pro - välkommen till en ny era av telefoner.

Nyligen höll Apple höstens andra stora event och den här gången avslöjade de äntligen nyheten som det har tisslats och tasslats en hel del om. Nämligen lanseringen av de omtalade iPhone 12 och iPhone 12 Pro. I den här artikeln tar vi ett snack med en av vår företagsrådgivare Fredrik Svantesson som delar med sig av sina tankar om iPhone 12 och iPhone 12 Pro, där både pris och effektivare mobilt arbete tas upp som fördelar.


Intresserad av produkter från Apple? Låt oss ta ett snack!


Nyheten om iPhone 12 har precis avslöjats och telefonen går snart att köpa. Vad är dina spontana tankar om det här släppet? 

 

Som vanligt otroligt kul med release! Jag gillar att Apple kör på samma design som nya iPad Pro och att de har satsat på att göra telefonen mer energieffektiv. Deras miljötänk är för övrigt något som jag verkligen uppskattar. (Här kan du läsa mer om hur Apple arbetar återvunnet, strömsnålt och säkert.) Jag älskar dessutom den nya färgen stillahavsblå!

Vad skulle du säga är unikt med just den här lanseringen jämfört med tidigare?


Framför allt så är jag förvånad över priset. iPhone 12 Pro blir till exempel cirka 500 kronor billigare än vad iPhone 11 PRO var vid lansering. Och det här trots att Apple dubblerar minnet i instegsvarianten av iPhone 12 Pro. Sedan är det förstås roligt och spännande att de den här gången släpper hela 4 varianter. Jag tycker att iPhone 12 mini är riktigt intressant, många lär uppskatta en mindre variant, framför allt de som tidigare tyckt att iPhone 11 och/eller XR är lite klumpig. Grymt släpp skulle jag säga, både för privat bruk och för den som uppskattar en mindre telefon till jobbet. 

Hur skiljer sig iPhone 12 modellerna från dess föregångare? 


Det kommer vara ett litet snäpp upp i skärmstorlek på iPhone 12 Pro, däremot blir telefonen tunnare så jag tror ändå att den kommer uppfattas som lite mindre. Att vi får en snabbare processor och 5G var väldigt väntat, däremot tycker jag att uppgraderingen av kameran är väldigt spännande. Och lite oväntad med tanke på hur bra kameran på iPhone 11 Pro är.  Här tror jag att många som fotar och filmar mycket i arbetet kommer uppskatta iPhone 12 Pro något enormt. 


Utöver det är det väldigt kul att Apple har satsat mycket på prestandan även i iPhone 12/12 Mini och inte bara lagt krutet på iPhone 12 Pro.

 

En stor "hype" med den här versionen av iPhone är 5G, men många städer är inte riktigt där ännu… Hur tror du att det här kommer att utveckla sig? 

Exakt så är det, många städer och operatörer har inte 5G ännu men jag tror det kommer växa väldigt snabbt, framförallt i storstäder. Jag tror att coronapandemin har påskyndat ett mer mobilt arbetssätt, vilket i sin tur kommer leda till att 5G-nätet kommer behöva utvecklas fortare, för att möta efterfrågan och behov. Jag ser även att 5G öppnar väldigt många dörrar och möjligheter för ett smart och digitalt samhälle, framförallt på glesbygden, när nätet byggts ut så pass mycket.

Vad skulle du säga är den största fördelen med iPhone 12 och iPhone 12 Pro ur ett företagsperspektiv?


Jag tycker att man ser en tydlig ökning idag i hur mycket människor faktiskt jobbar på sina mobiltelefoner. De kör möten digitalt, mailar, delar filer och så vidare. Där tror jag att de nya kraftfullare modellerna  i kombination med introduktionen av 5G kommer bli ett perfekt tillskott och förenkla det mobila arbetet ytterligare. Att det dessutom släpps 4 modeller den här gången ser jag som en enorm fördel då det garanterat finns något för alla nu när man har ett mer komplett telefonutbud, både vad gäller pris och valmöjlighet. 

 

När kan man beställa iPhone 12 och iPhone 12 Pro hos Macforum?

iPhone 12 och iPhone 12 Pro kan du förbeställa redan idag. iPhone 12 mini och iPhone 12 Pro Max kan du beställa från och med den 6 november klockan 14:00. 

 

Vill du prata mer om iPhone 12 eller iPhone 12 Pro så kontakta oss, vi svarar gärna på frågor och funderingar! 

New call-to-action