Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

9 February 2022 6 minuter

"Iris är en telefonlösning vi är väldigt stolta över"

Nyligen lanserades växellösningen Iris – en enkel telefonväxel som passar små till medelstora företag. Iris är en operatörsoberoende telefonväxel utan bindningstid som skapar både enkelhet och frihet i företaget. Vi har fått en pratstund med Macforums VD, Martin Barregård, för att få svar på ett antal frågor om Macforums satsning på telefoni. 


Varför satsar Macforum på telefoni?


Lanseringen av Iris är ett naturligt val kopplat till vår mission ”Lev ett enkelt liv”. Telefoni är en viktig del av våra liv, både privat och på jobbet, och därmed känns det som en självklarhet för oss att kunna erbjuda en tjänst som förenklar vardagen i företaget när det kommer till just telefonin. Iris är en telefonlösning som vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda våra kunder.


Varför gör man det med en egen växel under eget varumärke?


Genom att lansera tjänsten i Macforums varumärke säkrar vi både funktion och kvalitet för våra kunder vilket är väldigt viktigt för oss som företag i stort. Macforum har högt ställda krav som kontinuerligt säkras och förbättras i dialogen med utvecklarna bakom tjänsten.


Hur kompletterar Iris Macforums övriga erbjudanden?


Iris är en viktig pusselbit för oss i att kunna vara den betydelsefulla partnern för våra kunder i allt de gör, även kopplat till deras behov av arbetsverktyg och uppdrag. Iris är ett ultimat komplement för ett företag som hyr enheter från oss och har behov av en växellösning. Iris är dessutom operatörsoberoende, vilket betyder att du kan koppla befintliga företagsabonnemang till tjänsten. Annars hjälper våra företagsrådgivare dig att hitta en förmånlig lösning för ditt företag. 

Hur har resan sett ut fram till lanseringen av Iris? 


Vi började med att analysera våra kunders behov. Vi kunde snabbt identifiera att det fanns ett behov av en enkel, förutsägbar och tydligt prissatt växel, utan bindningstid, så att flexibiliteten i företaget kan bibehållas utan onödiga utgifter. Efter diskussion och analys i ledningsorganisationen sjösatte vi ett team för att söka av branschen efter en partner som tekniskt kunde uppfylla våra krav som leverantör och möta kundernas behov.

När vi fann utvecklarna hos Telness Tech och deras kommersiella team tog vi tillsammans fram ett scenario för möjlig utveckling. Från första dialog till POC var tiden kort.  Vi har en organisation som är snabb och rörlig och van vid utveckling vilket har varit en stor fördel.  Speciellt när det kom till teknik och funktion, tillsammans med bra villkor för både Macforum och användarna, kunde vi snabbt gå vidare och fatta beslut. Hela processen från identifierat behov till utrullning av färdig tjänst (Iris) tog oss mindre än ett år.

 

Vad är tanken med att erbjuda en obunden telefonväxel? 


Att vara obunden betyder frihet. Macforums kunder ska ha frihet att kunna välja och anpassa telefonväxeln utefter just sina behov och förutsättningar. Vi vill alltid att våra kunder ska granska oss kritiskt för att kunna förtjäna deras förtroende som IT-leverantör. Levererar vi inte som förväntat ska man som kund kunna känna sig trygg med att kunna välja en annan partner. Därmed var valet enkelt när det kom till att erbjuda en växel utan bindningstid. 

 

Varför är det viktigt för Macforum att erbjuda en växel som är operatörsoberoende?


Vi vet att och har stor respekt för att varje kund är unik. Man kanske har fattat ett beslut gällande mobiloperatör av olika skäl och anledningar och känner sig väldigt nöjd med sitt val. Detta ska inte vara något hinder för att använda Iris. Har man ett bundet avtal med en operatör som man är nöjd med kan man enkelt ansluta sig till tjänsten oavsett och komma igång direkt, vilket ger ytterligare en dimension av frihet och flexibilitet. 

Varför valde vi att släppa Iris även till Windows och Android?


Macforum jobbar ju generellt väldigt mycket med Apple och deras lösningar och produkter. Vi är experter på Apples plattform i stort, men vi besitter även djup kunskap när det kommer till blandmiljöer, vilket är vanligt förekommande i de flesta branscher. För oss är det därför självklart att kunna erbjuda Iris till alla, oavsett vilken plattform våra kunder valt och arbetar i. 

 

Hur skiljer sig Macforum Iris från konkurrenter? 


Att kunna erbjuda en operatörsoberoende växellösning som är enkel att förstå och administrera ser vi som en oerhörd styrka. Det här i kombination med en tydlig prisbild där man vet exakt vad man får för kostnad varje månad utan tillägg och överraskningar gör Iris till en växel som passar de flesta företag och branscher. 

Hur ser framtiden ut för Iris? Kan vi förvänta oss nyheter?


Vi jobbar ständigt med utveckling och lyssnar på våra kunders olika synpunkter och frågeställningar. Utifrån det analyserar vi och lägger till nya funktioner i planen tillsammans med utvecklarna av tjänsten.

 

 

New call-to-action