Macforums blogg

Robin Johansson

Supporttekniker på Macforum

3 March 2021 3 minuter

Effektivisera företaget med delade iPads.

Apple är en ledande leverantör av iPads till skolor. Framgången ligger mycket i det inbyggda stödet som gör att de enkelt kan delas mellan användare, då användarna sällan behöver en helt egen iPad eller för att skolan rent av vill spara pengar. Den framgångsrika lösningen har gjort att Apple nu även lanserat ett stöd som gör det möjligt för företag att kunna göra precis samma sak. 

 

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa? Kontakta oss!

 

Att ha en kostnadseffektiv och resurssparande arbetsplats är idag det nya moderna, då företag ägnar mycket tid åt planering av lönsamhet och långsiktig hållbarhet. Något som ofta hamnar i ropet är hanteringen av verksamhetens elektronik, där exempelvis installation och konfigurering av smarta telefoner och surfplattor för många kräver större resurser än vad som egentligen behövs.   

En av de mest effektiva och resurssparande åtgärderna som ett företag kan vidta är att låta IT-avdelningen fjärrstyra verksamhetens elektroniska enheter. Med hjälp av MDM kan IT-avdelningen välja att ställa in vilka appar, inställningar och konfigureringar som ska gälla på respektive enhet efter företagets önskemål, redan direkt när dessa startas för första gången.

 
Fjärrstyrning via MDM

 

Fjärrstyrningen är framförallt lätt att hantera via exempelvis iPads, som generellt sett inte används lika frekvent som smartphones eller laptops.  På samma sätt som Apple tillhandahåller ett inbyggt stöd för att skolor ska kunna dela iPads mellan användare finns nu även samma typ av inbyggt stöd för att användare inom ett företag eller en avdelning ska kunna göra precis samma sak. Stödet ”Delad iPad” gör att alla medarbetare enkelt ska kunna komma åt sin egen inloggningsprofil via hemskärmen, där medarbetare loggar in på sin profil med användarnamn och lösenord. Via MDM går det även ställa in SSO (Single Sign-On) så att respektive användare får e-postinställningar, Office-appar och andra anslutningsbara appar konfigurerade från start - utan någon manuell handpåläggning. Alla appar som företaget och medarbetarna behöver finns då redan installerade, liksom surfplattans profilinställningar, nätverksinställningar och skrivarinställningar.  

Med andra ord, det finns många enkla knep och lösningar för att ditt företag ska kunna bli mer resurseffektivt. Kontakta gärna oss på Macforum om du har frågor eller funderingar om hur vi kan hjälpa just ditt företag, eller om du har vidare frågor om delade iPads, MDM och DEP.  

New call-to-action