Macforums blogg

Robin Johansson

Supporttekniker på Macforum

3 minuter

Logga in med Apple - så funkar det

Med enbart några knapptryck kan du använda ditt Apple ID till att logga in på appar och hemsidor där du redan har ett konto. Med hjälp av tvåstegsverifieringen kan du dessutom känna dig trygg med att det är en säker lösning som gör att du kan vara lite mer privat online. Här visar jag hur "Logga in med Apple" fungerar i praktiken. 

Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!
Vi har tidigare gått igenom VPN och DNS, två funktioner som hjälper till att behålla din integritet. Nu finns även ”Logga in med Apple” som ytterligare ett bra sätt för att hålla din information online lite mer privat. Det är en riktigt bra funktion som gör att du enkelt kan skapa en inloggning som verifieras med ditt Apple-ID. Du behöver alltså inget lösenord, utan nästa gång du loggar in i en app och/eller på en hemsidan där du redan har skapat ett konto, använder du dig av Face-ID, Touch-ID eller din lösenordskod.

 

För att kunna använda ”Logga in med Apple” behöver du först och främst ha aktiverat tvåstegsverifiering på ditt iCloud-konto, samt vara inloggad på din enhet. I guiden nedan visar jag hur du döljer din privata e-post när du skapar ett konto hos Adobe med appen Lightroom. 

1-1.

 

Välj ”Fortsätt med Apple”. 
2-Sep-09-2020-01-06-33-46-PM

 

I den här rutan får du mer information om funktionen ”Logga in med Apple”. Klicka på fortsätt för att komma vidare. 

3-Sep-09-2020-01-06-33-36-PM

 

Här kan du, om du vill, välja att dölja din e-postadress för Adobe. Bocka i det alternativet och fortsätt till nästa steg. 
4-Sep-09-2020-01-06-33-47-PM

 

Nedan ser vi att Apple har skapat en slumpmässig e-postadress till dig som är vidarebefordrad till ditt Apple-ID. Det här gör att om du väljer att ta bort ditt konto i framtiden, så kan Adobe inte spåra oss. På så vis kan du fortsätta vara privat om så önskas. 

5-3

 

Om du har skapat ett konto som vi senare vill använda för att logga in på en Windows-dator eller en Android enhet, väljer du också "Logga in med Apple". Sedan använder du dig av tvåstegsverifieringen och loggar in med din Apple-enhet. 

 

Jag hoppas du i den här artikel fick lite klarhet kring hur du snabbt och enkelt loggar in i appar och på hemsidor med ditt Apple-ID. Det gör det smidigt för dig eftersom du slipper hålla koll på alla otaliga inloggningsuppgifter vi brukade behöva använda oss av förr. Samtidigt kan du vara säker på att det är ett säkert alternativ, eftersom du har tvåstegsverifiering. 

 

Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!

 

Glöm inte prenumerera på vår blogg! Hör emellertid av dig om det uppstår frågor kring utbildningar, installationer eller om du vill ha support för er IT-miljö.