Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

30 March 2023 4 minuter

Macforum – certifierade i digital säkerhet

Vi har skaffat oss ännu mer expertis inom digital säkerhet. Vi kan nu titulera oss som "Jamf Certified Endpoint Security Administrator”. Macforum är ett av få bolag i Sverige med denna certifiering, men vad innebär det för dig som kund och hur kan vi hjälpa dig att stärka företagets eller organisationens digitala säkerhet? 


Digital säkerhet är viktigare än någonsin


Vi lever i oroliga tider med ett ständigt ökande antal hacker- och cyberattacker och dataintrång. Att sprida skadlig kod har blivit ”big business” för kriminella nätverk och allt oftare är företag och organisationer måltavlor.

Det har till exempel blivit allt vanligare att verksamheter, inom alla olika typer av branscher, utsätts för cyberangrepp, såsom Malware, IoT-attacker, Ransomwere och Phishing. Det allra vanligaste är att cyberbrottslingarna vill komma åt statistik och data, organisationsinformation, system, filer och dokument för kunna sälja detta vidare eller kräva lösensummor.

Vill du veta mer om vanliga cyberhot och cyberattacker 2023? Läs vår senaste trendspaning! 

 

Apple – den säkraste plattformen


Apple har fortfarande de absolut säkraste produkterna och lösningarna. Om ditt företag eller organisation har en grund i Apple har ni därav en robust och stabil plattform att bygga utifrån. Men, med ökade marknadsandelar och användande blir även Apple-användare av större intresse för cyberbrottslingar.

Det gäller därför att vara på sin vakt, även om teknikparken består av till exempel Mac-datorer, iPhones eller iPads. Dessutom ökar även användandet av molntjänster konstant, vilket bidrar ytterligare till att det digitala säkerhetsbehovet ökar.

Om du vill ha tips på hur du kan stärka den digitala säkerheten i ditt företag, med en IT-miljö som lever upp till kraven som ställs på den 2023 – spana då in vår bloggpost om best practices för IT-säkerhet och digitala hot.

 

Stärk företagets digitala säkerhet tillsammans med Macforum

 

Så, frågan vi alla ställer oss är – finns det inget att göra åt riskerna? Jo, det gäller att skaffa sig rätt expertis och kunskap inom området, med verktyg som stärker IT-miljöns säkerhet, både effektivt och långsiktigt. 

Vi på Macforum vet vad som krävs för att hjälpa dig och din verksamhet. Vi har experter och rådgivare hos oss som är specialiserade på digital säkerhet och som kan hjälpa ditt företag att skräddarsy en strategisk plan för er IT-säkerhet.  Vi har till exempel nyligen skaffat oss ytterligare en certifiering som Jamf Certified Endpoint Security Administrator. Macforum är ett av två bolag i Sverige som innehar denna certifiering – ett kvitto på att vi kan hjälpa företag att skapa en säkrare IT-miljö med hjälp av Jamf och Apple-produkter. 

 

Vad innebär certifieringen i praktiken? 

 

Utbildningen erbjuder grundläggande förståelse för hur Jamf Pro och Jamf Protect kan nyttjas på bästa sätt för att säkert hantera och skydda Mac-datorer med Jamf. Kursen ger en djupare förståelse om hur företag och organisationer på Enterprise-nivå kan undersöka och förbättra säkerheten i sin MacOS-plattform. Några exempel på vad utbildningen innefattar:

  • Inbyggda säkerhetsfunktioner på Mac.
  • Skydd av macOS applikationer och data.
  • Säkerhetsinställningar och avancerad konfiguration av Jamf Pro
  • Säkerhetmodeller, riktmärken och baslinjer för att skydda mot hacker metoder.
  • Jamf Protect konfiguration och distribution.
  • Övervakning och motverkande av hot.
  • Arbetsflöden och strategier för åtgärdande av säkerhetssårbarhet.

annual trends report