Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

27 May 2022 6 minuter

Så förbättrade Gothia Reklamfoto sin telefoni med hjälp av Macforum Iris

Under 2021 insåg Gothia Reklamfoto att de behövde en ny, mer effektiv och lätthanterlig telefonväxel. Det gjorde att de vände sig till sin IT-partner Macforum för att hitta en lösning som passade just deras verksamhet. Resultatet blev att Gothia Reklamfoto var en av de första företagen som började använda Macforum Iris – en digital, operatörsoberoende telefonväxel skapad för verksamheter som behöver en smidigare lösning för sin telefoni.


En stark vilja att modernisera och digitalisera verksamheten


Gothia Reklamfoto är en välkänd foto- och filmstudio lokaliserad i Borås. Studion består av 14 kreatörer som brinner för att skapa foto och film inom flertalet olika områden, som till exempel inredning, mode och produkter. Bolaget genomsyras av en familjär känsla och stark laganda, och de ser alltid till att skapa högkvalitativa och snygga slutprodukter.

För att hela tiden modernisera och effektivisera sin verksamhet försöker Gothia alltid se till att hitta rätt lösningar som hjälper dem att ligga i framkant. Det här gäller såklart inom foto- och film, men även anställdas IT-utrustning och teknik. Sedan en lång tid tillbaka har Gothia därför varit kund hos Macforum, framför allt för att de vill ha en stöttepelare som både kan leverera generell företagssupport, servicetekniker och tillhandahållning av den hårdvara som behövs, såsom datorer, mobiltelefoner och nätverk. Macforum har också hjälpt Gothia med sina telefonabonnemang från Tele2.

Hur har Macforum Iris hjälpt er på Gothia Reklamfoto?

 

Under 2021 kände Gothia ett starkt behov av att förnya sin telefoni, då de hade en växellösning som inte motsvarade deras faktiska behov. Valet av den nya växeln blev Macforum Iris, som en påbyggnad av det redan befintliga och välfungerande samarbetet. Vi har pratat med Andreas Borg Scheller, fotograf och tekniskt ansvarig på Gothia Reklamfoto, om hur han upplever samarbetet med Macforum och hur Iris har fungerat och tagits emot av medarbetare. 

Tidigare hade vi en klassisk telefonväxel, men vi upplevde att den inte längre uppfyllde våra krav. Vi körde då helt stationära telefoner och separata mobiler, utan att kunna koppla samtal däremellan. Vi var i behov av en modernare lösning som matchade nuläget i verksamheten. Vi fick då upp ögonen för Macforum Iris och vi kom ganska snabbt fram till att växellösningen var ett bra alternativ för oss.

 

Varför just Macforum Iris? 


Vi föll för växelns smidighet och kompatibilitet, plus att vi känner Macforum sedan tidigare och vet att vi kan förvänta oss en leverans som håller hög kvalité. Vi har god kontakt med Macforums företagsrådgivare - ett samarbete med bra transparens och kommunikation som gjort att vi har kunnat utforma växellösningen efter våra behov. Det ska även tilläggas att tjänsten är relativt billig (beroende på vilka funktioner man använder) och resurseffektiv, då det inte krävs så mycket av användare för att komma igång med Iris-appen. Vi har byggt vårt växelträd på egen hand - administrationen är väldigt lätthanterlig och smidig.


Iris-växeln-2-1


Vilka är de främsta fördelarna med Macforum Iris?


Det absolut bästa med Iris är att växeln är lätthanterlig och anpassningsbar. Det krävs inte speciellt mycket av en användare för att förstå hur appen fungerar och hur samtal kan hanteras eller kopplas vidare. Det är lätt att skala upp eller ner antalet användare, plus att växeln inte är bunden till något specifikt abonnemang eller har någon bindningstid.

Tips och råd till företag som funderar på att investera i Macforum Iris


–  Det viktigaste är att analysera och konkretisera hur behovet ser ut - vad behöver verksamheten och vad vill man få ut av sin telefonväxel? Iris är en bra och enkel lösning som sannolikt passar bäst för mindre eller medelstora företag allra bäst. Jag rekommenderar att kontakta Macforums företagsrådgivare och tillsammans ta reda på om Iris är en lösning som stämmer överens med målbilden. Vissa saker har lite längre implementationstid, men generellt är Iris, som sagt, väldigt lätt att komma igång med och använda.

Macforum Iris – vår operatörsoberoende telefonväxel


Iris är Macforums digitala molnbaserade växellösning med stor flexibilitet och obegränsad skalbarhet. Växellösningen är enkel att implementera, och kommer utan någon bindningstid i avtalet. Iris är dessutom operatörsoberoende, vilket betyder att den kan användas av alla mobiloperatörer, samt att det utan problem går att blanda mobiloperatörer i växellösningen, även utländska telefonnummer.

Genom att ersätta traditionella, stationära växlar kan du som företagare spara pengar med hjälp av Iris, samtidigt som du effektiviserar och digitaliserar ytterligare delar av verksamheten. Så, varför inte ta steget mot en smidigare telefoni?


 

New call-to-action