Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

28 December 2018 4 minuter

Våra mest lästa artiklar 2018.

Nu har vår företagsblogg varit igång ett tag och så här inför det nya året har vi tagit en titt på statistiken för att se vilka artiklar som är de mest lästa under 2018. Vi ser en tydlig gemensam nämnare - tre av de fyra mest populära inläggen är intervjuer med VD:ar, där de bland annat fått svara på hur de ser på digitalisering och vilka lösningar som har hjälpt dem att effektivisera arbetet.

Våra mest lästa bloggartiklar 2018: 

 

1) Aventis VD: "Digitaliseringen skapar delaktighet"

Anna Filipsson jobbar som VD på eventbolaget Aventi. I sin intervju berättar hon bland annat om vilka tidstjuvar hon kämpade med tidigare i verksamheten, hur hon gick tillväga för att lösa dem med hjälp av digitala verktyg och hur digitaliseringen i slutändan skapade större delaktighet i företaget. 

Läs intervjun här >

2) VD:n: "Digitalisering förbättrar arbetsmiljön - det blir mer lättjobbat." 
Pauline Hagvall är grundare av e-handelsföretaget My Perfect Day och berättar i det här blogginlägget att hon genom effektivisering och digitalisering minskade tiden att få iväg en order - från tidigare fem minuter till nu tre sekunder. Hon berättar också om sin syn på digitalisering, att den förenklar och förbättrar arbetet på flera sätt och gör arbetsmiljön mer lättjobbad.

Hela intervjun med Paulina hittar du här >

3) 5 tidstjuvar som chefen bör veta om
Under en arbetsdag finns det många repetitiva arbetsuppgifter som tenderar att äta upp väldigt mycket tid. Tid som försvinner i onödan, eftersom det idag finns verktyg som kan hjälpa till att förenkla och effektivisera majoriteten av den här typen av arbetsuppgifter. Som VD kan det vara bra att ha koll på vilka dessa arbetsuppgifter är, för att lättare kunna se över vilka delar som behöver effektiviseras. I det här blogginlägget skriver vi om de fem vanligaste tidstjuvarna som chefen bör veta om, till exempel mejlen och dålig planering. 

Läs om tidstjuvarna >

4) Löfbergs VD: "Applicera ditt privata digitala beteende på din firma!"
I den här bloggartikeln berättar Löfbergs VD Lars Appelqvist bland annat att han i sin roll som VD ser det som en del i sitt arbete att utforska digitaliseringen, inom flera områden. Han säger också att det är vanligt att inte alla alltid är med på tåget direkt, eftersom det ibland kan finnas en oro för den förändring som digitaliseringen innebär. Han tipsar därför om att alla borde applicera sitt privata digitala beteende på sitt företag, det kan förhoppningsvis hjälpa till att minska känslan av att det kan kännas läskigt att hoppa på tåget. 

Intervju med Lars Appelvist >

 

Sammanfattning

När vi nu för första gången summerar företagsbloggen och tittar på vilka artiklar som är de mest lästa under 2018 kan vi se en tydlig gemensam nämnare.  Tre av fyra artiklar är nämligen berättelser från VD:ar eller företagsledare som berättar om sin syn på digitalisering. Några av dem berättar även om hur digitalisering har hjälpt dem att bland annat skapa större delaktighet och en mer lättjobbad arbetsmiljö. 

 

Vill du läsa mer om hur du stärker din organistion från grunden och ökar effektiviteten klicka på bilden nedan.

New call-to-action