Macforums blogg

Johan Lidemar

Konsultchef på Macforum

3 minuter

Maxa ditt Wi-Fi.

Att surfa trådlöst hjälp av Wi-Fi är idag en självklarhet Men funkar det trådlösa nätverket alltid jättebra? Om inte: hur kan det i sådant fall göras ännu bättre? Hur maximerar du uppkopplingen? För att hastighet och uppkoppling ska fungera ordentligt behövs bra förutsättningar för Wi-Fi på till exempel en arbetsplats. Ju bättre teknik, desto snabbare surf.

Macforum - Wifi-strul Final_NyCopy

 

Välj rätt teknik.

En bra accesspunkt och router är givetvis grunden. De bör helst ha stöd för olika tekniker. Tekniken Mu-Mimo gör nätet snabbare och kan med rätt stöd kommunicera med flera enheter samtidigt. 802.11 ac är en standard för hur hög hastighet ditt Wi-Fi kan hantera. Väljer du ac-stöd får du utöver snabb hastighet en bakåtkompatibel standard, vilket gör att äldre datorer och mobiler kan kommunicera med den.Hitta den rätta placeringen.

På kontoret vill du kunna röra dig fritt och slippa brus eller avbrott vid till exempel videokonferenser. Då behövs teknik som fixar biffen. Bra accesspunkter som placeras på rätt ställen i kontoret löser sådana utmaningar. Det kan till exempel vara förödande när en telefon bara kan ta emot signal men inte skicka. Viktigt är också att hitta rätt signalstyrka och kanal, så ert Wi-Fi inte krockar med grannens på kontoret bredvid.Ta hjälp av experter.

Låter det krångligt? Den bästa lösningen kan faktiskt vara att låta experter komma till er och på plats uppgradera befintliga installationer. Så att mjukvaran anpassas till dagens eftertraktade surfhastigheter. Ibland är det till och med läge att byta upp sig och nyinvestera i modern hårdvara, om de gamla produkterna har några år på nacken. Det viktigaste är att ni i slutändan kommer i mål med era projekt. Oavsett om det sker på jobbet eller hemma.

 

 

Låt oss berätta mer.

Hittar du något som passar ditt företag? Är du redo att låta oss berätta mer? Tveka inte om du har några frågor kring ämnen som rör IT eller teknisk utrustning. Vi ger dig experthjälp, när du behöver det.

 

 

Kontakta oss