Macforums blogg

Fredrik Svantesson

Företagsrådgivare på Macforum. Boka möte med mig eller mina kollegor!

4 minuter

iOS-användarna älskar Microsoft Teams - här är varför!

I listan över de mest nedladdade gratisapparna i iPhone de senaste veckorna är det en app som ihärdigt tagit beslag på förstaplatsen: Microsoft Teams. I denna artikel presenterar jag Microsoft Teams och alla dess fördelar.


Behöver du hjälp av en expert? Kontakta oss!

 

Så här ser topplistan för de mest nedladdade gratisapparna ut i skrivande stund (juni 2020). Lägg märke till vilka kända konsument-applikationer som inte förmår att peta Microsoft Teams från toppen - BankID, Klarna och Google Maps för att bara nämna några.

 

Top-appar-iOS

 

En del av förklaringen till varför Microsoft Teams är så populär ligger enligt mig i faktumet att många användare redan arbetar i Microsoft Office-miljön. Då blir det naturligt att även använda en Microsoft-produkt för collaboration, det vill säga samarbete. Microsoft Teams ingår också i vissa Microsoft-licensformer, som Microsoft 365, och då är steget enkelt att ladda ner appen till sin iPhone eller iPad också.

 

Att Microsoft erbjuder appen gratis för nedladdning, spelar såklart också roll (för företag är gratisperioden dock begränsad).

 

Detta är Microsoft Teams 

Som app fungerar Microsoft Teams som ett samarbetsverktyg där medarbetare och hela avdelningar på ett företag kan chatta, hålla videomöten, dela filer med varandra och därmed sköta hela sin internkommunikation på ett väldigt smidigt sätt. För att skapa bättre struktur och översikt går det att bygga en rum för avdelningar och grupper. Teams har även funktioner för fildelning mot tredjepartssystem, till exempel Dropbox. Som användare i Teams behöver man inte byta till Dropbox för att komma åt filer där utan du kan integrera allt i Teams.

filer-i-teams

 

De tre grundfunktionerna i Microsoft Teams är: 

  • Chatt - Istället för e-post, som ibland uppfattas som trögt och oöversiktligt, är det i Teams enkelt att, var man än befinner sig, dela med sig av information på ett personligt sätt. Det går tillexempel att skicka GIF-bilder, dekaler och emojis i gruppchattar eller i privata meddelanden för att skapa en personlig jargong i dialogen kollegor emellan.
  • Möten - Videomöten känns helrätt våren 2020, och i Teams går det att starta dem med ett klick. Upp till 10 000 användare kan mötas i Teams, oavsett var de befinner sig.
  • Samarbete - Filservern i Microsoft Teams gör det enkelt att hitta dokument och redigera dem direkt. Här kan användarna komma åt, dela och redigera Word-, PowerPoint- och Excel-filer i realtid.

Så hänger Microsoft Teams och Apples operativsystem ihop

Som app för iOS och även macOS är Microsoft Teams testat av Apples och Microsofts tekniker och optimerad för perfekt prestanda. 

 

Precis som Apples ekosystem bygger även Microsoft Teams mycket på enkelhet. Upplägget i Microsoft Teams gör det möjligt att knyta ihop grupper och stötta samarbete mellan dessa. Man skickar inte mejl till varandra längre, och filer lagras direkt på filservern så att inga dubbletter är i omlopp.

 

 

Macforums erbjudande inom Microsoft Teams

Vi är experter på Microsofts mjukvara och hjälper företag att komma igång i Microsoft Teams, även under gratisperioden. Vi installerar, skapar en rum- och mappstruktur, samt utbildar i hur man använder Microsoft Teams på bästa sätt. Vi kan även ta hand om all licenshantering, inte bara i Teams utan för hela Office-paketet.

 

Sist men inte minst erbjuder Macforum support inom alla Microsoft-program och finns hela tiden vid er sida så att era Microsoft-appar fungerar som de ska.

 

 

Behöver du hjälp av en expert? Kontakta oss!