Macforums blogg

Johan Lidemar

Försäljningschef på Macforum i Borås

1 March 2022 4 minuter

Minska administrationen med Velory.

Har du funderat på att effektivisera administrationen kring företagets IT-utrustning? Det är nästan vanligare att vi hör talas om företag som saknar kontroll på sina IT-prylar än tvärtom. Inte nog med det, det kan också ta väldigt mycket tid att hantera dessa. Velorys smarta portallösning hjälper ditt företag att managera och hantera företagets IT-prylar, och ger ditt företag möjligheten att optimera enheternas värde.  

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa till? Kontakta oss.

 

Vad är Velory?


I dagens allt mer digitaliserade arbetsvardag söker många företag, stora som små, efter lösningar för att minska på resurserna för administrativt arbete. Att lägga tid på att inventera företagets IT har generellt låg prioritet, vilket gör att mobila enheter, datorer och andra elektroniska verktyg ofta blir oanvända eller rent av bortglömda. Velory (fd Smart Portal) är Macforums tjänst för att hjälpa företag med att lösa den här utmaningen, genom att erbjuda en hjälpande hand vid hela hanteringen av företages IT-prylar - från inköp till avslutad livscykel. Tjänsten är en kostnadsfri portal för företag som vill ha en stadigare grund att stå på sett till sin inventering av tillgångar.

Velory är en plattform där företag smidigt och enkelt kan sköta allt från inköp till administration av företagets IT-utrustning. I portalen administreras hela verksamhetens IT-utrustning, genom att den tillhandahåller en tydlig överblick av vem som använder eller hanterar specifika enheter inom företaget, samt möjliggör för medarbetare att själva hantera sina egna enheter. I portalen samlas alla enheter på ett och samma ställe, vilket innebär att företagets asset management blir mer effektivt och att enheternas värde kan nyttjas till fullo.  Genom portalen migreras alla registrerade enheter i företagets IT-system och maskinpark, så att du kan få en fullskalig överblick av tillgångarnas sammanlagda värde. I portalen registreras alla enheter från Macforum, men det finns även möjlighet att registrera andra elektroniska tillgångar, även om dessa inte är Apple-produkter.  

Hur fungerar Velory?


Företagportalen effektiviserar administration genom att lägga till alla IT-enheter i Velorys inventarielista. I systemet kan både företaget och enskilda medarbetare registrera och hantera sina tillgångar. Det gör att företagets maskinpark alltid hålls uppdaterad och att administrationen vid nya köp, avslutad användning eller uppdateringar av licenser hanteras på ett enkelt sätt i systemet. När alla företagets elektroniska enheter hanteras av i portalen elimineras risken för att fel uppstår genom den mänskliga faktorn, såsom att manuella inventarielistor försvinner, glöms att uppdateras eller glöms bort. 

Velory hjälper företaget att får en mer hållbar hantering av IT-utrustningens totala livscykel.

Portalen är nämligen kopplad till ett system som ger företaget och de anställda möjligheten att se enheternas andrahandsvärde, om exempelvis en enhet skulle uppgraderas till en nyare modell eller om enheten ska sluta användas.

 

Varje företag erbjuds även möjligheten att paketera egna kontorslösningar. Paketeringen görs via Velory och erbjuder medarbetare att paketera en egen arbetsplats med exempelvis specifika skärmar, datorer, tangentbord och andra tillbehör - eller varför inte en hel kontorsplats? Paketlösningen siktar på att vara en Zero Touch-installation för en medarbetare, där Macforum installerar hela arbetsplatsen på den plats som önskas. 


Velory passar alla företag

 

Velory är lämpad för alla företag, oavsett bransch och storlek, som arbetar med och innehar IT-utrustning.  Portalen riktar sig till företag som vill effektivisera sitt hanterande av digitala tillgångar och minska på administrativa uppgifter, samt också få bättre koll på sina IT-inventarier genom att använda ett gemensamt system. 

 

Vill du veta mer om Smart Portal och hur det kan hjälpa ditt företag? Kontakta oss gärna så berättar vi mer! 

 

 

New call-to-action