Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

3 minuter

Sex snabba svar om nya iPad Pro som arbetsredskap.

"Från att ha varit ett komplement är Apple nu framme vid en surfplatta som på riktigt kan kalla sig persondator." Så skriver pressen om nya iPad Pro. Experterna fascineras bland annat av den nya ultravidvinkeln och lidar-tekniken. Macforums Fahrudin Halilovic svarar på frågor om iPad Pro som arbetsredskap på (hemma)kontoret.  

 

fahrudin-banner
Fahrudin Halilovic

 

Vilka roller på ett företag kommer ha störst nytta av en iPad Pro?

Det är lite olika beroende på hur man har tänkt att använda iPaden. För många utgör den ett komplement till datorn. Vi ser dock att allt fler använder iPad som sin primära enhet. Den nya iPad Pro klarar det mesta och har kraft nog att ersätta en dator. Därmed tror jag att den passar alla roller. Marknadsavdelningar och fotografer kommer ha stor nytta av skärmen som har branschens bästa färgåtergivning, riktigt bra ljusstyrka och 120Hz uppdateringsfrekvens.

 

Vilken dator passar ditt företag bäst? Ladda ner checklistan!

 

Vad är skillnaden mellan modellerna Wi-Fi och Wi-Fi + Cellular, och när ska man välja vilken? 

För den som har tänkt ersätta sin dator med en iPad eller bara vill kunna koppla upp sig överallt oberoende av Wi-Fi finns Cellular modellerna. Dessa fungerar på samma sätt som en mobiltelefon där man förutom att kunna koppla sig till ett wi-fi-nätverk också kan använda sig av mobilnätet. På så sätt kan man vara uppkopplad överallt.

 

I olika annonser om iPad Pro står det "din nya dator är inte en dator". Förklara!

Nya iPad Pro är den mest fulländade mobila arbetsstationen. Man kan mer eller mindre göra allt som går att göra på en "vanlig" dator. Med USB-C går det dessutom att ansluta alla möjliga slags tillbehör. Allt ifrån en extern hårddisk till en extern skärm.

 

När kan man beställa nya iPad Pro hos Macforum?

Det går att beställa redan idag.

 

Vad gillar du själv mest med nya iPad Pro?

Jag älskar skärmen, smidigheten i att man har en USB-C port samt mobiliteten i att ha en så smidig och lätt enhet. Ett bonus är att man äntligen fått till en muspekare. Det nya tangentbordet ska vara snarlikt det man ser på en modern bärbar Mac. Jag har inte haft möjlighet att prova det, men ser verkligen fram emot att testa.

 

Om jag ändå vill ha en dator som arbetsredskap, vad ska jag tänka på då?

Tänk på hur behovet ser ut. Apple har i tio års tid pratat om att en iPad ska kunna ersätta en bärbar dator och jag tror att vi äntligen är framme nu. Med en stor och bra skärm, möjlighet att koppla till tangentbord med trackpad och skärm så tror jag att vi äntligen är i mål.

 

Vilka datorer passar ditt företag - Mac eller PC?