Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

3 minuter

"Största som hänt på Mac Pro-fronten på 6 år."

Den 10 december 2019 var inte bara Nobeldagen med en glittrande fest på Stockholms Stadshus. Det var även datumet då nya Mac Pro såg dagens ljus. Macforums Fahrudin Halilovic svarar på fem snabba frågor om Mac Pro som jobbdator.  

Vilken dator passar ditt företag bäst? Ladda ner checklistan!

 

fahrudin-banner
Fahrudin Halilovic

Vilka roller på ett företag kommer ha störst nytta av en Mac Pro?

Typiska roller som skulle ha nytta av nya Mac Pro är videoproducenter, bildredigerare, 3D-designers, spelutvecklare och likande roller. De kan sitta på allt som reklam- eller kommunikationsbyråer, spelföretag eller arkitektkontor. Myndigheter kan också ha stor nytta av det stora RAM-minnet och den höga processorkapaciteten, till exempel när de gör beräkningar eller behöver lagra stora datamängder lokalt.

Utöver dessa, kan det finnas funktioner eller egenskaper som är fördelaktiga för andra yrkesverksamma personer också?

Frilansare inom videoredigering. Därifrån har jag redan fått förfrågningar. Dessa personer sitter alltså i egen verksamhet och har tydligt glatts åt att det är den första riktigt stora uppdateringen av Mac Pro sedan 2013.

När kan man beställa nya Mac Pro hos Macforum?

Vi kan ta emot beställningar redan idag.

Vad gillar du själv mest med nya Mac Pro?

Till att börja med själva händelsen - att det är det största som har hänt på Mac Pro-fronten på sex år. När det gäller datorn i sig så är det häftigt med en modulär maskin som kan byggas ut med RAM-minne och i stort sett på alla håll och kanter. Denna möjlighet till utbyggnad och konfigurering är attraktivt för personer som vill äga sin Mac Pro i en längre period, exempelvis längre än de vanliga hyresperioderna som tecknas (36 eller 48 månader). Då köper de loss produkten - vilket inte alls är ovanligt. Flexibiliteten blir jag glad av, den ligger helt rätt i tiden! Och så är den ju väldigt snygg också, mycket snyggare än andra stationära datorer!

Om jag vill ha en annan, stationär dator, vad ska jag som företagare tänka på då?

Om du inte behöver ha en modulär dator är en iMac 27-tum är ett riktigt attraktivt alternativ, speciellt om du vill köpa modellen via engångsbetalning. 

 

Vilka datorer passar ditt företag - Mac eller PC?

 

Andra röster om Mac Pro 

Macworld:
"En verklig monsterdator"
"Levererar vad de mest krävande användarna behöver"

 

Techradar:
"High-dynamic range like never seen before"

"This isn't a computer made for the average consumer"