Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

3 minuter

Så bra är nya MacBook Pro 16-tum som jobbdator.

"Gör skäl för namnet - rejält saftig uppdatering". Så skriver fackpressen om nya MacBook Pro 16-tum. Experterna fascineras bland annat av att modellen har större lagringsutrymme än någon annan bärbar dator. Macforums Fahrudin Halilovic svarar på fem snabba frågor om MacBook Pro 16-tum som jobbdator.  

 

fahrudin-banner
Fahrudin Halilovic

 

Varför bör jag som företagare välja MacBook Pro 16-tum som dator till mig och mina anställda?

Den är tänkt som ersättare för 15-tums versionen av MacBook Pro. Designmässigt är den väldigt lik föregångaren samtidigt som Apple har fått in en större skärm på samma yta.

Modellen har fått en extra timmes batteritid, men batteriet överstiger rent fysiskt inte den maximala gränsen för vad man får ha med sig på ett flyg (maxgränsen för vad man får ha med sig på ett flyg är 100 watt, och det håller sig nya MacBook Pro 16-tum inom). Längre batteritid är även miljövänligt.

 

Vilken dator passar ditt företag bäst? Ladda ner checklistan!

 

Vilka kommer ha störst nytta av de kraftfulla processorerna, den större skärmen och de nya grafikprocessorerna?

Framför allt användare som jobbar i "tunga" program. Grafiskt krävande program såsom Adobe Premiere, Photoshop och liknande kommer att kunna dra nytta av kapaciteten på ett utmärkt sätt.

 

Rent prestandamässigt har Apple förutom nya processorer också satt in nya fläktar som ser till att datorn får ett bättre luftflöde. När jag ändå talar om "ytan" så är tangentbordet uppdaterat, mer pålitligt och ger bättre respons än tidigare modeller. 

 

När kan man beställa nya MacBook Pro 16-tum hos Macforum?

Vi kan ta emot beställningar redan idag.

 

Om jag vill ha en annan modell, vad ska jag tänka på då?

Fundera på om du verkligen behöver en högpresterande laptop eller om du kan nöja sig med en MacBook Pro 13-tum istället. För den som inte jobbar i krävande program kan en sådan räcka. 13-tums versionen är även lättare. För den som inte nöjer sig med vad som erbjuds grafikmässigt i denna modell, så kan befintliga och nya modeller av MacBook Pro kompletteras med externa grafikkort (eGPU) för mer grafikprestanda. 

 

Vad gillar du mest med modellen?

Lite nördigt kanske, men jag uppskattar att datorn har en dedikerad fysisk escape (ESC)-knapp! Bortsett från det gör det mig mest glad att den ligger kvar på samma prisnivå som den tidigare modellen med motsvarande prestanda.

 

Vilka datorer passar ditt företag - Mac eller PC?

 

Andra röster om MacBook Pro 16-tum

Macworld:
"Nya MacBook Pro gör skäl för namnet!"
"Rejält saftig uppdatering!"

 

Techradar:
"Very good impression!"

"One of the most promising computing products we've seen from Apple in years!"