Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

28 April 2021 5 minuter

Nyheter från Apple - iMac och iPad Pro med M1, Airtag och ny Apple TV

Nyss gick vårens Apple Event av stapeln och en mängd spännande nyheter presenterades som passar både företagare och privatpersoner. Nya efterlängtade iMac med M1-chip i en mängd olika färger är en frisk fläkt, nya iPad Pro-modeller som nu även de är uppdaterade med det kraftfulla M1-chippet, samt AirTag, ett nytt tillbehör som du kan använda för att hitta borttappade föremål.
 

Intresserad av produkter från Apple? Låt oss ta ett snack!

 

Nya iMac-modeller på 24 tum med M1-chip och flera färger.

iMac 24 tum har nu uppdaterats med M1-chip, och kommer i flera färger. Det är Apples mest personliga, kraftfulla och användbara iMac någonsin. Den passar perfekt för familjer, studenter, företagare och yrkesverksamma.


iMac 24 tum tar allt-i-ett-upplevelsen till nya höjder med en otroligt tunn design i sju livfulla färger, en imponerande Retina 4.5K-skärm och har bättre högtalare, mikrofoner och kamera än någon annan Mac. 
M1-chippet ger dig otroliga hastigheter, skräddarsydd teknik och branschledande energieffektivitet. En Mac i världsklass helt enkelt! Tillgänglig från och med mitten på maj. 

Nya iPad Pro-modeller med Apple M1-chippet.

Nya iPad Pro släpps med M1-prestanda och är perfekt för dig som vill ha Apples snabbaste, mest kraftfulla och användbara iPad med riktigt avancerad teknik. Med Liquid Retina XDR-skärmen på 12,9-tum ger den extremt dynamiskt omfång med 1 000 cd/m² ljusstyrka för hela skärmen, 1 600 cd/m² total maximal ljusstyrka och ett kontrastförhållande på 1 000 000:1.

TrueDepth-kameran har en ny 12 MP-kamera med ultravidvinkel och funktionen Center Stage, som ser till att du är perfekt i bild under videosamtal.  Tillsammans med Magic Keyboard och Apple Pencil utmanar iPad Pro gränserna för vad du kan göra med en iPad. Modellerna med stöd för mobildata kan nu även nyttja supersnabb 5G-anslutning. Tillgänglig från och med mitten på maj.

 

AirTag – det enklaste sättet för att hålla koll på dina saker.

AirTag är ett enkelt sätt för att hålla reda på saker. Fäst den på nyckelknippan eller lägg den i ryggsäcken och se var dina saker befinner sig med hjälp av Hitta appen. Om du tappar bort något kan du använda Hitta-nätverket för att leta upp saker på en karta. Du kan spela upp ett ljud på din AirTag för att hitta något i närheten – och du kan till och med ta reda på avstånd och riktning till din AirTag med precisionssökning på iPhone-modeller med U1-chip. Eller så kan du ställa in AirTag på förlorat läge och ange ett telefonnummer så att den som hittar den kan kontakta dig enkelt. Med praktiska tillbehör som nyckelringar och olika hållare kan du enkelt fästa AirTag på de saker du vill hålla koll på. 

Finns att beställa i 1-pack och 4-pack nu.

Nya Apple TV 4K med Siri Remote i ny design.

Nya Apple TV 4K visar filmer och tv-program med fantastisk 4K HDR-kvalitet och grymt bra ljud med Dolby Atmos. 4K HDR ger hög bildhastighet för en mjuk och skarp bild och det medföljer även en Siri Remote i helt ny design med en mängd nya funktioner. Kombinationen av det kraftfulla A12 Bionic-chippet, en intuitiv tvOS-upplevelse och tillgång till det allra bästa innehållet gör ditt vardagsrum till ett underhållningscenter. Tillgänglig från mitten av maj.

Ny färg på iPhone 12 och iPhone 12 Pro 

Att Apple skulle släppa en ny färg på iPhone 12 och iPhone 12 Pro tror jag kom som en överraskning för fler än bara mig. Men den är läcker och den senaste färgen på iPhone 12 är numera lila 💜. 

 

Finns att förbeställa nu.

 

New call-to-action