Macforums blogg

Lars Bull

Produktansvarig på Macforum

10 June 2021 4 minuter

Optimera laddningen av dina enheter.

Alla våra digitala verktyg behöver ström för att kunna fungera och många av oss förlitar sig dessutom på att verktygen fungerar under en hel arbetsdag. Det här gör att verktygens batteri är extra viktigt och laddningen bör därför optimeras - framför allt nu när arbetsdagarna är mer flexibla och mobila. Det finns en mängd olika sätt att ladda på och produkter att välja mellan beroende på vilket verktyg som används och i den här artikeln berättar jag vad du behöver för att ladda optimalt i alla lägen.

Har du frågor? Kontakta oss gärna!

 

Apples 5W-laddare är den som följt med iPhone sedan många år tillbaka - en trotjänare som de flesta alltid har haft med sig i väskan. Nu för tiden följer det inte med någon laddare när du köper en ny iPhone, bland annat för att värna om miljön och för att 5W:aren inte längre är den ultimata laddaren. Här följer en rad tips på vad du kan använda istället.

 

Ladda med USB-C


Har du en iPhone 8 eller senare kan du snabbladda. Det innebär att du kan ladda från 0% till 50% på runt 30 minuter! För det krävs en USB-C-laddare på 20W (eller mer) och en USB-C-till-Lightningkabel. 
Till de senare iPhone-modellerna har man idag valt att ta bort väggadaptern och endast skicka med just USB-C-till- Lightningkabeln för att minska storleken på förpackningen och samtidigt även här värna om miljön.

 

Har du en MacBook (MacBook Pro eller MacBook Air) eller kanske en iPad eller Apple Watch? Då kan det vara smidigt att ha en universalladdare i väskan istället för flera olika, speciellt om man behöver ladda flera enheter samtidigt. Dessutom behöver du då bara utnyttja ett vägguttag!

 

Ladda trådlöst med QI


QI är en standard för trådlös laddning som funnits i Apple-världen sedan iPhone 8 lanserades. Fördelen med trådlös laddning är att man inte blir lika begränsad av till exempel laddkabelns längd, samt att man får enklare tillgång till enheten när den laddas. Dessutom blir laddningsplatsen mer dedikerad för just laddning, vilket kan passa utmärkt på exempelvis nattduksbordet eller skrivbordet på kontoret. Det finns en uppsjö av olika ställ och utföranden att välja på, allt från enkla och billiga varianter till kompletta laddningsstationer för AirPods och Watch.

 

Ladda trådlöst med MagSafe


MagSafe är en ny standard från Apple som fungerar från och med iPhone 12. MagSafe fungerar trådlöst precis som QI men har några ytterligare fördelar. Bland annat får du dubbel effekt på laddningen vilket ger snudd på halverad laddningstid. Dessutom fäster iPhone med magneter till MagSafe-laddaren så att du alltid får bästa möjliga kontakt. Antalet MagSafe-produkter beräknas öka under 2021, men redan nu har Macforum flera bra lösningar i sortimentet.


Allas användning ser olika ut och för att möta så många behov som möjligt erbjuder vi på Macforum ett stort utbud av kablar och laddningsstationer. Behöver du hjälp att välja?
Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig

 

New call-to-action