Macforums blogg

Johan Lidemar

Försäljningschef på Macforum i Borås

11 January 2021 3 minuter

Så fixar du bättre uppkoppling.

Uppkopplingen på kontoret är viktig för såväl effektiviteten som arbetsmiljön. Trots det kämpar många företag med dåliga uppkopplingar. Här är sex bra sätt att förbättra kontorets uppkoppling.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa till? Kontakta oss.

 

1. Uppdatera den befintliga utrustningen.

Tekniken utvecklas ständigt och ibland hänger inte utrustningen med. En vanlig orsak till bristfälliga uppkopplingar är att utrustningen inte mäktar med de nya standarderna. Se därför till att utrustningen har uppdaterad mjukvara och stöd för de senaste trådlösa trafikstandarderna.

 

2. Lokal och inredning spelar en stor roll.

Har stora glasväggar och stål på kontoret, eller sitter ni i en fräck gammal fabrikslokal? Täta material som glas, betong och armering kan ha en starkt negativ inverkan på det trådlösa nätverket. För att komma tillrätta med problemen kan en lösning vara att förtäta det trådlösa nätverket. Bra att ha i åtanke vid en ombyggnation. Det en god idé att rådfråga en IT-tekniker för att minska risken för störningar.

 

3. Se till att brandväggen är tillräckligt kraftig.

Klarar brandväggen att skydda er från hoten på internet och att ta hand om trafiken som behöver passera den? Ett vanligt exempel är när företag tidigare använt lokala servrar för att sedan gå över till en molnlösning. I fall brandväggen då fått ta ett större ansvar för företagets säkerhet ökar också belastningen på den. Brandväggen riskerar då att bli en flaskhals där trafiken får stå och vänta på sin tur att passera.

 

4. Använd accesspunkter som håller måttet.

Hur många enheter som kan koppla upp sig mot en accesspunkt beror helt på hur de används. Den totala belastningen är intressantare än hur många enheter som är ansluta. Se till att accesspunkterna håller för dina ändamål.

 

5. Komplettera med en nätverkssladd.

Arbetar ni stationärt och med tunga filer, som film- eller tryckfiler, på er arbetsplats? Då kan det faktiskt vara en idé att även använda nätverkskabel till särskilda arbetsplatser. Med kabel säkerställer ni en hög hastighet med stabil uppkoppling.

 

6. Grannsamverka för en bättre uppkoppling.

Dagens kontorsmiljöer innebär inte bara att du sitter nära din kollegor, utan även andra företag. Det betyder att ditt nätverk kan störas av dina grannars enheter om ni ligger på samma frekvens och kanal. En lösning är att se till att ditt kontor använder en annan kanal än grannen. Det kan även hjälpa att både du och grannen drar ner styrkan på Wi-Fi-signalen så att era nätverk slutar bråka med varandra. Låt en extern IT-expert ta upp frågan med dina kontorsgrannar eller fastighetsägaren, det tjänar alla på.

 

Låt oss berätta mer.

Hittar du något som passar ditt företag? Är du redo att låta oss berätta mer? Tveka inte om du har några frågor kring ämnen som rör IT eller teknisk utrustning. Vi ger dig experthjälp, när du behöver det.

 

 

New call-to-action