Macforums blogg

Hanna Läbom

Webbadministratör & SEO specialist

18 March 2021 3 minuter

Så fixar du det perfekta hemmakontoret.

Fler anställda än någonsin tidigare jobbar nu hemifrån. Lika viktig som arbetsmiljön är på arbetsplatsen är arbetsmiljön i hemmakontoret. Vad krävs då för att distansarbetet ska hålla lika hög standard som på arbetsplatsen? Vi på Macforum tipsar om hårdvaran som vi anser är av yttersta vikt för att leva ett enkelt liv när du jobbar hemifrån.

Har du frågor? Kontakta oss gärna!

 

USB-C Pro Dock_4I6A9135_Edited_September-11-2019_1500px

 

Få ordning och reda på kablar, adaptrar och dockningsstationer.

Alla Apples bärbara datorer är nu utrustade med USB-C. När du i hemmakontoret behöver ansluta strömförsörjning, en skärm och en extern hårddisk till din MacBook kommer du stöta på patrull. För att lösa problemet kommer du behöva en adapter eller dockningsstation som möter dina behov. Beroende på hur många tillbehör du behöver ansluta och vad dessa tillbehör behöver i kraft ser det lite olika ut. Jobbar du med film/foto och behöver en eller flera högupplösta 4K-skärmar behöver du en dockningsstation som klarar av detta. Är det viktigaste för dig att kunna ansluta ett USB-minne så kan en enklare adapter vara lösningen. Vill du veta mer om vilken lösning som passar dig bäst?

Läs vårt blogginlägg om skillnaden mellan USB-C och Thunderbolt 3 ›

 

Ett stabilt och snabbt WiFi-nätverk.

Aldrig har det varit viktigare för oss att ha ett snabbt och säkert nätverk i hemmet. Det nätverk som tidigare klarade surf och streaming hemma, behöver nu kanske uppgraderas för att klara av arbetsuppgifter som vanligtvis utförs på ett stort kontor med fläckfri WiFi-uppkoppling. Är du osäker på hur du optimerar ditt WiFi för hemmaarbete?

Läs vårt blogginlägg om hur du optimerar ditt WiFi ›

 

Bli effektivare och arbeta mer ergonomiskt med en extern skärm.

Att arbeta hemifrån titt som tätt har tidigare krävt att vi tar med vår laptop hem. Vårt köksbord eller vardagsrum har fått agera skrivbord. Nu ser det annorlunda ut. Långa perioder med distansarbete kräver ergonomi och en dedikerad plats, dvs ett hemmakontor. Något som förenklar hemarbete är en extern skärm. Du får bättre överblick om du arbetar i många program samtidigt, skärmens innehåll förstoras och arbetet blir mer effektivt. Hos oss hittar du ett urval av skärmar i olika utföranden. Ett annat alternativ till extern skärm är att ansluta din iPad till din MacBook via AirPlay eller Sidecar.

Läs vårt blogginlägg om att använda iPad som extern skärm ›

 

doro3dns6sm9eu9attkz

 

Färdiga paket för det perfekta hemmakontoret.

För företagare har vi tagit fram paketerade helhetslösningar anpassade för ett mobilt hemmakontor. Mac, skärm, tangentbord och andra tillbehör som gör att du kan leva ett enklare arbetsliv. Allt till en fast månadskostnad.
Se våra helhetslösningar ›

 

New call-to-action