Macforums blogg

Hanna Läbom

Webb- & Marknadschef

31 May 2024 6 minuter

Så kan ditt företag dra nytta av nya iPad Air och iPad Pro.

iPad är en av Apples mest älskade produkter och har verkligen utvecklats de senaste åren. Apples första iPad introducerades den 27 januari 2010 av Steve Jobs som en helt ny kategori av mobila enheter. Efter lanseringen var köerna till Apples butiker otroligt långa och hypen var total. Kort efter började även andra tillverkare följa efter trenden och lanserade sina surfplattor. Detta visar hur innovativa Apple är och hur de har satt sin prägel på branschen. 

Apple har kommit långt i utvecklingen av iPad under dessa år. De har börjat göra iPads som är så kraftfulla att de kan jämföras med datorer i prestanda och kapacitet. Under åren har flera olika modeller tillkommit, däribland iPad mini, iPad Air och iPad Pro. 

 

Apple lanserar iPad Air M2 och iPad Pro M4 

Det senaste Apple-eventet hölls den 7 maj. Under eventet avslöjades äntligen uppdaterade versioner av iPad Air och iPad Pro, uppdaterade och nya finesser i befintlig programvara som Logic Pro och Final Cut Pro samt lansering av nya Apple Pencil Pro. iPad Pro är den största produktutvecklingen hittills för iPad. iPad Pro 2024 är nämligen utrustad med det senaste, mest kraftfulla chippet Apple någonsin utvecklat, nämligen M4-chippet! iPad Pro kommer i två modeller, 11-tum och 13-tum. Nya iPad Pro är dessutom Apples tunnaste iPad och den tunnaste produkten Apple någonsin lanserat. Fem millimeter tunn! Denna iPad är så stark och har en kapacitet som kan jämföras med en professionell dator.

 

iPad Air introducerades i ny tappning på eventet, och numera kommer även den i två storlekar, 11-tum och 13-tum och i fyra härliga färger. iPad Air förbättrades ytterligare med M2-chippet, vilket är en stor förändring om man jämför med Apples första iPad Air som kom november 2013, som då var en häftig uppdatering från Apples första iPad från 2010. 

 

Tack vare den imponerande kapaciteten och prestandan hos iPad Pro och iPad Air har både företag och privatpersoner börjat övergå till att använda iPad istället för att använda sig av datorer. Många föredrar att använda iPad i arbetet eftersom den är så mångsidig. Du kan använda den som den är, med Apple Pencil för kreativa uppgifter, eller tillsammans med Magic Keyboard för att få en datorkänsla. Dessutom är den lätt och smidig att ta med sig på resan, vilket gör den till ett praktiskt val för den moderna, mobila livsstilen.

 

Branscher som använder iPad i arbetet:

Butiker:

Många butiker har idag mobila betallösningar i sina kassor. Ibland expedieras du av en person bakom kassan och i vissa fall löser du utcheckningen på egen hand. Oavsett vilket så står där oftast en iPad som huvudenhet i transaktionen för att du ska få en tydlig överblick över ditt köp samt för att butiken vill tillhandahålla ett tydligt gränssnitt för att minimera köbildning. Det finns många leverantörer av betalapplikationer som du enkelt installerar på din betalstation och dessa leverantörer ger oftast riktigt bra utbildning och support vid integrationen av systemet. 

 

Byggentreprenader:

För att hålla koll på ritningar, tidplaner och avtal behöver en byggfirma en portabel lösning på plats. Med en iPad har firman allt på ett och samma ställe. Behöver bilder tas på bygget löses detta enkelt med kameran som är inbyggd i enheten. För att förhindra skador i miljöer som är bullriga, dammiga och har högt tempo så finns det riktigt bra fodral till iPad med skydd runt om hela enheten för att förhindra skador och slipdamm som annars lätt tar sig in i portar och högtalare. 

 

Konstnärer:

Grafiker, arkitekter och tatuerare älskar iPad. Från idé-stadiet till färdiga bilder finns iPad med och förenklar tillvaron. iPad Pro med en Apple Pencil gör livet enkelt för den kreativa tack vare ett sömlöst flöde mellan de två enheterna. 

 

Verkstäder:

I en bilverkstad gynnas det dagliga arbetet av en iPad, då bilmekanikern kan ha koll på bokade tider, få översyn över kunden och vilken bilmodell kunden har samt kunna beställa de reservdelar som behövs.

 

Salonger:

Likt bilverkstäder kan salongsägaren enkelt navigera bland kommande bokningar. Med en iPad vid disken kan salongen dessutom enkelt ta betalt. 

 

En sak är säker; iPad är en otroligt multifunktionell produkt som används av alla typer av branscher över hela världen, och med de nya modellerna av iPad Air och iPad Pro är trappan i hela iPad-familjen definierad på ett sätt som gör det enkelt att välja modell baserat på just era behov. Kontakta en av vår företagsrådgivare idag så hjälper dom er att navigera rätt. 

 

Vill du veta mer om vilka företag som använder iPad? Läs mer på Apples hemsida. 

 

 

 

 

New call-to-action