Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

10 September 2021 6 minuter

Skapa framtidens arbetsplats med hjälp av Macforum - vi har hela lösningen!

Efter pandemin kommer högsta prio för många arbetsgivare vara att se över hur arbetsplatsen ska fungera på bästa sätt i framtiden. Det här gäller allt från rutiner och verksamhetsplanering, till vilken teknik och digitala verktyg som ska användas för att anställda ska kunna jobba både på kontoret och distans. Vi har tagit ett snack med Mats Lindgren, Macforums chef för företagsförsäljning i Göteborg, för att se över vilka problem som arbetsgivare brottas med inför framtiden och vad Macforum kan erbjuda för att skapa så bra förutsättningarna som möjligt för arbetsplatsen. 

 

Vilka frågor har varit mest förekommande under pandemin?

I början av pandemin upplevde vi att många företag fick sig en rejäl tankeställare kring hur verksamheten faktiskt skulle fungera digitalt och på distans. Det här resulterade i många ärenden om teknik och IT-utrustning, där laptops, hörlurar och välfungerande WiFi låg högst upp på önskelistan, tillsammans med lösningar för videomöten och kommunikation (som till exempel Microsoft Teams).

Nästa sektion av ärenden, som kom lite senare in i pandemin, gällde de ergonomiska förutsättningarna och arbetsmiljön för anställda. Många hade under en längre tid jobbat på dåliga ytor och till exempel suttit på en vanlig stol vid köksbordet, istället för i en anpassad kontorsstol och ett höj och sänkbart skrivbord. 

Vad tycker du att arbetsgivare ska tänka på när de formar framtidens arbetsplatser? 

Vi har, som många andra, insett att den bästa dynamiken mellan kollegor skapas på arbetsplatsen. Den dagliga sociala kontakten och möten mellan människor är viktig. Men, som ett bra komplement och för att främja effektivitet och arbetsglädje ser vi att arbetsgivare behöver kombinera det traditionella arbetssättet med en ökad möjlighet för distansjobb. Chefer och ledare bör skapa förutsättningar för detta inom ramen för den enskilda individens behov och förutsättningar inom respektive tjänst. I grund och botten gäller det att få till samma dynamik på hemmakontoret som på det ordinarie kontoret. Det skapar en känsla av att man faktiskt är på jobbet, vilket är otroligt viktigt för att skapa ett hållbart arbetssätt för framtiden.


skapa-framtidens-arbetsplats-med-hjalp-av-macforum-hero

 

Macforums helhetslösningar för arbetsplatser 

 

Vi på Macforum hjälper och tar hand om alla typer av verksamheter, allt från bara några få anställda, till hundratals anställda. Finns det IT-utrustning i organisationen så kan vi bistå med lösningar. Vi tror på en mobil arbetsplats där system och verktyg alltid finns tillgängligt för användare. Vi erbjuder tjänster och lösningar som möjliggör effektiva, flexibla och säkra arbetsflöden med fokus på användarvänlighet. 

En av Macforums mest populära företagstjänster är Velory (fd Smart Portal). Här kan företag hantera och hyra all sin utrustning med hjälp av en fullständig översikt över alla anställdas enheter och licenser. Att använda portalen sparar på företagets resurser, samtidigt som det gör anställdas arbetsvardag lite enklare.  

För de mindre företagen erbjuder Macforum skräddarsydda lösningar som gör arbetsvardagen lite enklare, där fokus kan läggas på själva verksamheten istället för till exempel administration och hantering av IT.  Våra expertkonsulter är redo att hjälpa kunder med att komma igång med vad som behövs och sedan erbjuda support, utbildning och driften av tekniken.    

 

Macforums tips för att göra hemmakontoret bättre

 

För att skapa den perfekta arbetsmiljön på distans handlar det egentligen om vilka förutsättningar som finns. Har hemmakontoret stora ytor kan hen egentligen bygga upp en ordinarie kontorsplats, men är ytorna mer begränsade blir det självklart svårare. Oavsett så finns det små saker som man kan använda för att skapa en mer behaglig arbetsplats på distans och här tipsar jag bland annat om: 

- Trådlöst tangentbord och mus gör arbetsplatsen mer luftig och flexibel och kan i många fall bidra till bättre ergonomiska förutsättningar. Varför inte också använda en iPad som extra skärm?

- WiFi från Linksys ger bra uppkoppling i hela hemmet. Beroende på storleken av ditt hem kan du enkelt hantera och konfigurera nätverket i den tillhörande appen.

- Belkin Boost Charge Pro gör att du kan ladda dina Apple-enheter både snyggt och funktionellt. Här kan du även ladda din Apple Watch samtidigt. 

- Rain design mStand gör att din arbetsplats förvandlas till en stabil och elegant arbetsstation och bidrar även till bättre hållning och ergonomi. 

 

Kontakta oss

 

Vill du veta mer om hur vi på Macforum kan hjälpa ditt företag eller er verksamhet att bli bättre anpassade till framtidens arbetsvardag? Tveka då inte att kontakta oss - vi erbjuder tjänster och lösningar för både det fysiska och det digitala kontoret!

 

Mac vs. PC? Ladda ner checklistan