Macforums blogg

Petri Tuori

Supporttekniker på Macforum

2 minuter

Så tar du bilder och skannar dokument med din iPhone i macOS.

Visste du att du kan skanna in dokument med din iPhone? Funktionen finns i operativsystemet macOS och tyvärr missar många den. Läs hur du gör och vad du bör tänka på.

 

Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!

 

I macOS så finns det en lite dold funktion som är väldigt smidigt att använda sig av i sitt dagliga arbete - om det innefattar att dokumentera med din iPhone eller om du är i behov av att skanna in dokument som är utskrivna.

 

Gör så här:

  1. Starta funktionen genom att högerklicka på skrivbordet i din Mac och markera "importera från min iPhone". 
  2. Välj om du vill att bilder du tagit med din iPhone ska direkt hamna på ditt skrivbord eller om du vill skanna in utskrivna dokument (det är just denna funktion som förvandlar din telefon till en skanner).
  3. När du har gjort önskade åtgärder vid inskolningen på din telefon och väljer att spara dokumentet så hamnar även denna rakt på ditt skrivbord.

Se min korta film nedan för att se hur det går till.

 

Macforum_FotoSkan_iPhone

 

Vem passar denna funktion för?

Inskanningsfunktionen passar alla som vill digitalisera sina pappersdokument -  som avtal, instruktioner, guider med mera. Den funkar väldigt smidigt och ingår som jag redan skrivit i macOS. Denna funktion kan effektivisera ditt arbete avsevärt.

 

Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!

 

Hör emellertid av dig om det uppstår frågor kring utbildningar, installationer eller om du vill ha support för er IT-miljö.