Macforums blogg

Robin Johansson

Supporttekniker på Macforum

2 minuter

Tappa baksidan på din iPhone för att öppna garagedörren!

Med iOS 14 fick vi en helt ny funktion där du kan tappa baksidan av telefonen för att göra i princip vad som helst. Liknande funktion har tidigare hittats på Airpods där du tappade hörluren för att byta låt och så vidare. Nu kan du enkelt dessutom öppna garageporten genom att tappa baksidan på telefonen, för att nämna ett exempel. Här beskriver jag hur. 

 

Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!

 

I den här artikeln tänkte jag visa hur du aktiverar funktionen för att tappa baksidan av din iPhone. Exempel på saker du kan göra genom att tappa baksidan är att aktivera Siri, ta skärmbild, öka och sänka volymen eller varför inte skapa din egen genväg. Här kan du läsa mer om genvägar och hur de underlättar din vardag. Om du har Homekit-kompatibla enheter kan du skapa Genvägar för att styra dessa enheter med enkelhet

 

1. Öppna inställningar 

1-32. Välj Hjälpmedel

2-Sep-24-2020-01-32-50-58-PM3. Välj "Gå till Tryck"

3-Sep-24-2020-01-32-50-53-PM

 

4. Välj "Tryck på baksidan"

4-Sep-24-2020-01-32-50-55-PM

 

5. Välj "Tryck två gånger på baksidan" Om du önskar kan du även skapa ett makro för tre knapptryck här.

5-4

 

6. I listan ser du vilka funktioner du kan ställa in:

6-3

 

7. Längst ner i listan hittar du "Genvägar". Jag väljer "Airplay" som är en genväg jag har skapat tidigare. Har du ett Homekit-kompatibelt garage skapar du genvägar för denna och väljer den i menyn.

7-2

 

När du har valt vad du vill göra kan du tappa två gånger på baksidan av telefonen för att aktivera funktionen. 

video

 

Jag hoppas att du lärde dig hur du kan använda ”Tryck på baksidan” för att enkelt och snabbt göra saker du gör ofta, oavsett om det är att spela musik via Airplay, styra din Apple TV, skicka ett mejl, ringa en kompis, öppna din favoritapp, importera foton till Lightroom eller öppna garageporten.

 

Vill du ha fler artiklar som denna i din inbox? Prenumerera!

 

Glöm inte prenumerera på vår blogg! Hör emellertid av dig om det uppstår frågor kring utbildningar, installationer eller om du vill ha support för er IT-miljö.