Macforums blogg

Johan Lidemar

Försäljningschef på Macforum i Borås

3 minuter

Tid är pengar för Svea. Det är snabbt Wi-Fi som gäller.

Som ett av landets ledande klädmärken är det viktigt för Svea att ständigt ligga i framkant. Givetvis med kommande klädkollektioner, men också när det handlar om Wi-Fi-uppkopplingen i kontorsmiljön. Snabbt ska det gå för att inte spilla värdefull tid. Ted Wallmansson är marknad- och it-ansvarig på Svea Simplicity Improved AB i Borås. Här svarar han på några frågor om vikten av snabbt Wi-Fi på arbetsplatsen.

 

Vilka möjligheter anser du ett bra Wi-Fi ger ert företag?

Jag skulle vilja vända helt på den frågan: tänk alla svårigheter vi skulle stöta på om vi inte haft vårt stabila nätverk? Det skulle bli en katastrof! Vi är väldigt nöjda med vårt Wi-Fi. Trots att kontoret sträcker sig över fem våningsplan upplever jag inte ”radioskugga” någonstans i byggnaden.

 

Läs även: Så optimerar du ert Wi-Fi hemma och på kontoret.

 

Brukar ni ofta uppdatera er befintliga utrustning?

Historiskt sett är svaret nej. Idag ställs helt andra krav på allt runt om it. Vårt affärssystem är som ett nav i verksamheten och det kräver så klart fräsch hårdvara och mjukvara. Både när det kommer till nätverket och datorerna. Vid vårt senaste lokalbyte passade vi samtidigt på att göra en ordentlig investering, då byttes all hårdvara som fanns kopplad till nätverket ut.

 

Märks det både internt och externt att ert Wi-Fi funkar bra?

Internt märks det definitivt! Externt kanske inte lika mycket, eftersom vi inte jätteofta jobbar med videokonferenser eller liknande. Det skulle i så fall vara om affärssystemet påverkas samtidigt som vi exempelvis håller på med orderläggning mot våra leverantörer.

 

Har ni gästnätverk för era besökare?

Ja, det har vi. Inte så mycket ur ett säkerhetsperspektiv, utan mest för att det känns snyggare att inte dela alla våra gemensamma filservrar och skrivare.

 

Läs även: Maxa ditt Wi-FI.

 

Är ni nöjda med investeringarna i er IT-support?

Dialogen och relationen mellan oss på Svea och vår IT-support är nästan lika viktig som kvalitén på hjälpen den ger. Om du inte känner att någon lyssnar på era behov, kan de då verkligen ge rätt hjälp? Jag vill säga att Macforum är väldigt lyhörda, så jag är jättenöjd. Att lägga pengar på bra IT-support är värt mycket. För om nätverket och uppkopplingen stannar, så stannar även vi. Time is money!

 

Låt oss berätta mer.

Hittar du något som passar ditt företag? Är du redo att låta oss berätta mer? Tveka inte om du har några frågor kring ämnen som rör IT eller teknisk utrustning. Vi ger dig experthjälp, när du behöver det.

 

 

Kontakta oss