Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

13 June 2022 3 minuter

Tre semestertips för dig som använder Macforum Iris.

Tiden går i en rasande fart och för mig och många andra är det äntligen snart dags för lite välförtjänt semester. För att din semester ska bli extra avkopplande och för att du ska slippa bli störd under din ledighet gäller det att tydliggöra för dina medarbetare och kontakter att du faktiskt är ledig. I det här blogginlägget tipsar jag om tre saker som du som Macforum Iris-användare enkelt kan göra för att få så maximal avkoppling som möjligt i sommar.   


1. Ställ in sommarens öppettider

 

Om ni ska ändra företagets telefontider under sommaren rekommenderar jag att ni schemalägger och uppdaterar dem redan nu. Macforum Iris-användare kan enkelt gå in i adminportalen och med några få klick schemalägga när er växel ska vara öppen eller stängd.  Följ vår guide Så här ställer du in tillfälliga öppettider eller stängda tider i din växel.

 

2. Spela in en personlig sommarhälsning

 

Om era kunder är vana vid vissa öppettider kan det vara en bra idé att spela in och använda ett personligt meddelande som berättar om era telefontider under sommaren. Dessa meddelanden kan du enkelt spela in direkt via adminportalen. Gå till ditt växelnummer och tryck på spela meddelande alternativt lägg till växelfunktion om du inte redan har spela meddelande-funktionen vald i ditt växelflöde. Välj sedan Skapa ny för att spela in ett nytt ljud att använda. Följ vår guide Så ställer du in meddelande i växeln.

 

3. Visa för kollegorna när du är ledig

 

Ibland kan det vara svårt att vara helt ledig och koppla bort arbetet, men alla behöver återhämtning emellanåt. Så, när du väl gått på semester vill du såklart inte bli störd i onödan, samtidigt som det är viktigt för internkommunikationen att du tydligt meddelar dina kollegor när du är tillbaka från semestern. Det är ett utmärkt sätt att visa för dina kollegor att du är ledig genom att justera din profil. I Iris-appen byter du enkelt tillgänglighet och Semester  finns redan inlagt som ett förhandsval. 

 

IMG_1661


För att du ska kunna slappna av ordentligt kan det vara bra att veta att Macforums support finns tillgänglig hela sommaren. Supporten har öppet måndag till fredag kl 8-17, och vi hjälper dig givetvis med Macforum iris samt om det skulle dyka upp andra utmaningar som programinstallation och felsökning till problem med e-post, filsynkronisering, iOS, Microsoft 365, Dropbox eller utskrifter.

 

Trevlig sommar och en riktigt skön semester!

New call-to-action