Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

11 April 2022 5 minuter

Trygghet och säkerhet med Macforum Plus

Vi på Macforum har bestämt oss för att lansera en ny tjänst för dig som vill ha säkerhet och trygghet när du hyr IT-utrustning av oss. Upptäck Macforum Plus - en förmånlig tilläggstjänst som innefattar både serviceplan och supportavtal i ett. Det gör att du slipper oroa dig om olyckan skulle vara framme, samt att du alltid har någon att vända dig till om du behöver hjälp med program eller hårdvara som krånglar. Vi har pratat med vår B2B-chef Johan Lidemar för att få reda på mer om idén bakom och mer detaljer om Macforum Plus.

Kontakta oss om du vill veta mer om Macforum Plus

 

Berätta lite mer om tjänsten - vad innehåller Macforum Plus?

 

Hela idén med tjänsten går ut på att skapa enkelhet för dig och ditt företag. Att du genom lättillgänglig support och service snabbt ska kunna få hjälp med de eventuella problem som kan dyka upp med din Apple-enhet när det behövs. Vårt supportteam är redo att hjälpa till med diverse frågor som rör användandet av din enhet och våra certifierade servicetekniker prioriterar din enhet i servicekön om du skulle behöva reparation. Vid teckning av Macforum Plus gör du det som en del av ett hyresupplägg hos oss där du betalar en fast månadskostnad för själva enheten, Macforum Plus och en försäkring. En smidig och enkel allt-i-ett-lösning som skapar trygghet för små till medelstora företag.

 

Vad är bakgrunden till tjänsten Macforum Plus?

Vi har valt att skapa tjänsten för att vår erfarenhet visar att det finns många användare som skulle kunna jobba mycket mer effektivt om de fick rätt hjälp direkt av ett välutbildat supportteam. Idén är att du ska slippa lägga en massa tid på att själv försöka Googla fram en lösning eller avbryta en kollega för att att få hens hjälp att lösa problemet. I kombination med vår Serviceplan kan du känna dig trygg med att alltid ha prio i servicekön och en utbytesenhet när och om olyckan skulle vara framme.

Macforum Plus är ett självklart komplement för att öka 
effektiviteten ännu mer, samtidigt som det skapar en trygghet att aldrig behöva vara utan en enhet när den behöver lämnas in på service. Vi anser att behovet av den här typen av tilläggstjänst är stort, då vi har många kunder genom åren som efterfrågat en enkel paketlösning för att täcka de fallgropar som kan uppstå.

 

Vilka är de största fördelarna med Macforum Plus som tilläggstjänst? 

 

Vi har valt att kombinera två separata tjänster som Macforum erbjuder: Macforum Supportdesk och Macforum Serviceplan, paketerat tillsammans med en Apple-enhet som du hyr av oss till ett attraktivt pris. Med supportdelen ingår användarsupport kopplat till enheten med Macforum Plus vilket innebär att våra supporttekniker hjälper till med allt som kan lösas via telefon, mail eller chat. Det kan vara allt från att felsöka en strulande mailbox till att klura ut varför det inte går att skriva ut.

 

Till vem eller vilka företag passar tjänsten bäst? 

 

Jag skulle säga att den passar allra bäst för små och medelstora företag som inte har en egen IT-avdelning eller en IT-ansvarig som samtidigt har andra arbetsuppgifter som kan bli lidande för att hen behöver hantera mycket support åt sina kollegor. Här blir Macforum Plus en perfekt avlastning vilket bidrar till en enklare och effektivare vardag.

 

Finns det någon risk med att inte ha den här typen av avtal kopplat till sina hyresenheter?

 

Risken med att inte ha Macforum Plus kopplat till dina enheter är att du kan bli mindre effektiv i din vardag. Kanske drar du dig för att lösa det där problemet med datorn som suger energi och tid för du inte vet riktigt i vilken ände du ska börja och istället jobbar runt problemet, vilket givetvis på sikt blir tidskrävande. En annan viktig aspekt i upplägget är att det även ingår en försäkring som enligt oss är mycket mer prisvärd än en företagsförsäkring i allmänhet.

 

Är Macforum Plus en hållbar lösning för miljön?

 

Det skulle jag absolut säga att det är. Macforum Plus är en naturlig del av hyresupplägget som säkerställer att utrustningen kan återanvändas eller återvinnas på ett miljövänligt sätt.

 

New call-to-action