Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

15 December 2021 5 minuter

Inspiration inför 2022.

2021 går även det rakt in i historieböckerna – det blev året då digitalt arbete och den flexibla arbetsplatsen slog igenom på riktigt och blev det nya normala arbetssättet. Året har banat väg för framtidens mer mobila arbetsplatser och många har insett att digitalt distansarbete är här för att stanna. För att summera året tar vi en titt i backspegeln och listar några av artiklarna som vi vill inspirera med inför 2022. Vi vill även passa på att önska alla läsare ett riktigt gott slut på året!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa till? Kontakta oss.

 

Auktoriserad service hos Macforum 


Visste du att Macforum har fysiska butiker och servicecenter? I dagsläget finns vi i fem svenska städer och våra medarbetare är alltid redo att hjälpa dig! Som auktoriserad servicepartner för Apple hjälper vi dig med allt från reparation till inbyte av teknik.  Vi reparerar och byter in alla produkter från Apple, men även annan teknisk utrustning och du kan inkomma med ditt ärende både online eller direkt i någon av våra butiker. Läs mer om vår auktoriserade serviceverksamhet här! 

 

Vad är AirTag och vad kan den användas till? 

 

Tidigt under 2021 presenterade Apple AirTag, en produkt som gör så att allt du kopplar till taggen syns i Hitta-appen. AirTag är en liten och snyggt designad produkt som fästs på föremål som du inte vill tappa bort, som exempelvis nycklar, väskor, plånböcker, arbetsutrustning eller andra saker. Apple har under även året öppnat upp för att andra leverantörer också ska kunna anamma och använda teknologin och bygga liknande funktioner i sina produkter. Läs mer om AirTag här!Därför älskar vi Apples produkter! 


Det har nog inte undgått någon att vi på Macforum verkligen älskar Apples produkter, enheter och digitala ekosystem. Vi är stolta över att jobba så tätt med och vara en återförsäljare av en leverantör som hela tiden jobbar stenhårt för att skapa de allra bästa produkterna på marknaden – samtidigt som de bedriver ett gediget arbete för att göra ett så litet klimatavtryck som möjligt. Apples sortiment består av fantastiska enheter, mjuk- och hårdvara, appar, tjänster och tillbehör som helt enkelt förenklar både vårt privatliv och dagliga arbete. Spana in den här artikeln om du inte ännu är helt övertygad om att Apple är det bästa valet för ditt företag! 

 

 

Macforum – en helhetsleverantör av Apple och IT. 


Många arbetsplatser kombinerar nu och i framtiden traditionellt kontorsarbete och digitalt distansarbete. Det är därför viktigt att du som arbetsgivare ser till att det finns smarta IT-lösningar och digital utrustning som stämmer överens med anställdas behov, samt att avtal och licenser är så flexibla och långsiktiga som möjligt. Vi är en helhetsleverantör av Apple-produkter och IT-utrustning och vill du veta mer om hur Macforum kan hjälpa dig mot en smidigare och mer funktionell arbetsvardag ska du kika på den här intervjun med vår företagsrådgivare Andrej Strokan. Lycka till! 

 

Skapa rätt förutsättningar för framtidens arbetsplatser! 


Många arbetsgivare är i full gång med att försöka återuppfinna sina arbetsplatser på nytt. Det gäller att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att anställda ska kunna sköta sitt jobb lika bra på distans som på den vanliga kontorsplatsen. Det här är dock inte den lättaste uppgiften att handskas med och vi tror att många letar efter svaret på frågan; "Hur bygger vi upp arbetsplatsen på rätt sätt?". I den är artikeln lyfter vi saker som vi tror kommer att vara viktiga för arbetsgivare när det gäller att fortsätta vara attraktiva på arbetsmarknaden och hur man kan gå tillväga för att skapa rätt förutsättningar för både det fysiska kontoret och för distansarbete.

 

Mac vs. PC? Ladda ner checklistan