Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

10 March 2022 7 minuter

Vårens Apple-nyheter är här.

I mars höll Apple sitt årliga vårevent där flera spännande nyheter visades upp och presenterades. Vi fick se uppdateringar av iPhone SE och iPad Air med kraftfulla M1-chip, samt två nya gröna färger på iPhone 13 och iPhone 13 Pro. Men de hetaste nyheterna kom med möjlighetsmaskinen Mac Studio och den efterlängtade Apple Studio Display. I det här inlägget delar vi med oss av höjdpunkterna från eventet och summerar nyheterna från Apple under våren 2022.

Intresserad av produkter från Apple? Låt oss berätta mer.

 

Nya iPhone SE


Nya iPhone SE är nu ännu mer kraftfull, med fler avancerade funktioner och en enastående prestanda. Den är idealisk för dig som vill ha 4,7-tumsdesignen med hemknapp och den senaste tekniken till ett överkomligt pris. iPhone SE har kompakt design och är nu utrustad med A15 Bionic. Telefonen ger dig makalös grafik och med ett ännu bättre kamerasystem får du möjligheten att ta ännu vackrare bilder.

Nya iPhone SE har samma typ av glas på baksidan som iPhone 13 och 13 Pro och är även IP-certifierad vilket innebär att den är mer hållbar, stötsäker, mer vatten- och dammtålig än tidigare, samt ännu bättre batteritid. Varje iPhone SE kommer med iOS 15 och finns tillgänglig i tre färger – stjärnglans, midnatt och (PRODUCT)RED.

Ny färg på iPhone 13 och iPhone 13 Pro 


Apple släpper två nya fräscha gröna nyanser på iPhone 13 och iPhone 13 Pro, och färgerna kallas grönt respektive alpingrönt 💚. 


Nya iPad Air med M1-chip


iPad Air (5:e generationen) kommer nu med Apples M1-chip som ger kraftfull prestanda i en tunn och lätt design. Den är perfekt för gaming, grafiker, content creators och för dig som vill ta steget upp till en ännu mer kraftfull och kapabel iPad.


Med en uppslukande 10,9-tums Liquid Retina-skärm, en Ultra Wide frontkamera med Center Stage är den även perfekt för videosamtal och med Wide Back-kameran filmar du och tar vackra foton. Den är utrustad med ultrasnabbt 5G och Wi-Fi 6 för blixtsnabb uppkoppling och överföring av stora filer. iPad Air levererar avancerade funktioner och mångsidighet och du kan även utöka funktionerna i iPad Air med hjälp av Apple Pencil och Magic Keyboard.

iPad Air finns i två modeller (Wi-Fi, Wi-Fi + Cellular) och finns nu i fem underbara färger – rymdgrå, stjärnglans, rosa, lila och blå.


Mac Studio med M1 Max- eller Ultra-chip


Mac Studio ger otrolig prestanda, omfattande anslutningsmöjligheter och helt nya funktioner i ett kompakt format. Mac Studio drivs av Apple-designade M1 Max- eller M1 Ultra-chip och Mac Studio är perfekt för dig som vill ta ditt skapande och arbetsflöde till helt nya höjder. 


Med upp till 20-kärnig processor, 64-kärnig grafikprocessor och upp till 32-kärnig Neural Engine för avancerad maskininlärning är den kraftfullare än någonsin. Med sin modulära design kan du lätt para ihop din Mac Studio med en eller flera skärmar, tillsammans med alla dina favorittillbehör och kringutrustning. Skräddarsy din egna Mac Studio efter dina behov med upp till sex Thunderbolt 4-portar, två USB-A-portar, HDMI och 10 Gigabit Ethernet för extrem uppkoppling. Varje ny Mac Studio levereras med macOS Monterey.


M1 Ultra

 • 20-kärnig CPU med 16 prestandakärnor och 4 effektivitetskärnor
 • 48-kärnig eller 64-kärnig GPU
 • Neural Engine med 32 kärnor
 • 64GB eller 128GB enhetligt minne
 • 1TB – 8TB SSD
 • Sex Thunderbolt 4 (inklusive två på framsidan), två USB-A, HDMI, 10 Gb Ethernet, SDXC-kortplats (UHS-II), 3,5 mm hörlursuttag

Jämförelsetal för M1 Ultra

 • 20-kärnig CPU ger upp till 3,8 gånger snabbare prestanda än 27-tums iMac, och 60 procent snabbare prestanda än Mac Pro med 28 kärnor.
 • Upp till 64-kärnig GPU ger upp till 4,5 gånger snabbare GPU-prestanda än 27-tums iMac, och 80 procent snabbare prestanda än Mac Pro med Radeon Pro W6900X4.
 • 32-kärnig Neural Engine ger upp till 3 gånger snabbare maskininlärningsprestanda än 27-tums iMac med 10-kärnig Core i9.


M1 Max 

 • 10-kärnig CPU med 8 prestandakärnor och 2 effektivitetskärnor.
 • 24-kärnig eller 32-kärnig GPU.
 • Neural Engine med 16 kärnor.
 • 32GB eller 64 GB enhetligt minne.
 • 512GB – 8TB SSD.
 • Fyra Thunderbolt 4, två USB-C, två USB-A, HDMI, 10 Gb Ethernet, SDXC-kortplats (UHS-II), 3,5 mm hörlursuttag.

Jämförelsetal för M1 Max

 • 10-kärnig CPU ger upp till 2,5 gånger snabbare prestanda än 27-tums iMac med 10-kärnig Core i9.
 • Upp till 32-kärnig GPU ger upp till 3,4 gånger snabbare grafikprestanda än 27-tums iMac med Radeon Pro 5700 XT2

Psst! Mer information om möjlighetsmaskinen Mac Studio hittar du här.

Apple Studio Display


Helt nya Studio Display är Apples senaste efterlängtade externa skärm. Studio Display är den ultimata partnern för din bärbara eller stationära Mac. Den fängslande 27-tums 5K Retina-skärmen erbjuder gott om utrymme för att designa, komponera, koda och multitaska. Skärmen erbjuder en avancerad 12 MP kamera utrustad med Center Stage, ett ljudsystem med sex högtalare och tre mikrofoner av studiokvalitet för kristallklart ljud.

Tre USB-C-portar för alla dina tillbehör gör att du kan leva ett enkelt liv. Den ansluts till din Mac med en enda kabel och levererar sömlöst den integrerade upplevelsen som vi Mac-användare älskar. Studio Display går även att tilta 30 grader samt har antireflex-coating för makalös komfort. Du kan även välja mellan Standard- eller Nanoglas.

Med alla dessa fantastiska funktioner gör denna skärm den till den grundläggande skrivbordsskärmen för såväl studenter som kreativa proffs. Se alla versioner av Studio Display här.

 

New call-to-action