Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

26 November 2021 9 minuter

Därför älskar vi Apples produkter.

Apple jobbar hårt för att skapa de allra bästa produkterna på marknaden, men också för att kontinuerligt säkerställa att framtagningen av tekniken gör ett så litet klimatavtryck som möjligt. Apples ekosystem består av fantastiska enheter, mjukvara och appar, samt tjänster och tillbehör som förenklar vårt privatliv och arbete. Här kan du läsa mer om varför vi på Macforum verkligen älskar Apple och vilka produkter vi vill framhålla lite extra.   

 

Intresserad av produkter från Apple? Kontakta våra företagsrådgivare!

 

Hög användarvänlighet och sömlöst användande med Apple  

Om du siktar på att öka produktiviteten och resurseffektiviteten i din verksamhet är det viktigt att ha rätt produkter och digitala verktyg att jobba med. Det här gör Apple till ett av de absolut bästa alternativen. Produkterna har alltid en genomtänkt, enkel och intuitiv design med hög användarvänlighet och återkommande gränssnitt och produkterna är alltid byggda för att fungera effektivt och säkert för användare. 

När du har mer än en produkt eller enhet från Apple kommer du att märka hur sömlöst de fungerar tillsammans. Du kan svara på telefonsamtal i din Apple Watch, ta bilder med din iPhone som direkt syns i din iPad och när du ska använda dina nya AirPods så parkopplas de automatiskt med din iPhone. Genom iCloud når du även alla dina filer kopplade till ditt Apple-ID - oavsett vilken enheter du använder. 

Apple - ett säkert val för användare


Den nya generationen av Apple-produkter har utvecklats för att ge användare ännu bättre digital säkerhet. Apple har bland annat uppgraderat säkerheten i Apple ID, iCloud, Apple Pay, iMessage, FaceTime, Siri - utan att det påverkar användarupplevelsen. Uppdateringarna gör att Apple-användare helt säkert kan logga in, lagra och synka allt sitt innehåll via iCloud - vilket skyddar både personlig data och företagsdata.

Apple-produkternas enorma säkerhet kommer ifrån att Apple själva bygger sina produkter från grunden, vilket skiljer sig från konkurrenter. Därför kan du känna dig helt trygg med att använda till exempel iMessages då inte ens Apple själva kan läsa meddelandena. Apple lagrar inte heller ansiktsdata på varken sina servrar eller i iCloud, och platser i tjänsten "Kartor" kan inte knytas till ditt Apple-ID.

En av de allra viktigaste säkerhetsfunktionerna i Apples produkter är Secure Enclave (som finns i iOS, iPadOS, watchOS och macOS). Det är grunden till att det går att logga in säkert och skydda sin data via Touch ID och Face ID. Just digital säkerhet är även en av grundbultarna i App Store, där alla appar sammanställs av mänskliga redaktörer och kontrolleras av robotar för att se till de uppfyller krav och regelefterlevnad för plattformen. 

 

iPad med Apple store

 

Varför välja Apple framför konkurrenter? 


Det är vanligt att vi hör saker som “Mac är jättebra, men jag kan köpa två PC till samma pris". Men, det många inte tänker på är den totala kostnaden för underhåll, hantering, mjukvara och support ur ett långsiktigt perspektiv. Att investera i Apple-produkter ger dig som användare en tryggare och mer förutsägbar framtid. Nedan listar vi en rad olika orsaker till varför du bör välja Apple framför andra leverantörer. 

  • M1-chippet med dess prestanda och kapacitet, tillsammans med operativsystemet macOS, ger ett stabilt användande och förhindrar tekniska avbrott i verksamheten. Det kraftfulla M1-chippet är utvecklat specifikt för Apples produkter, framför allt Mac, och chipet har otrolig prestanda och energieffektivitet. Chippet har världens snabbaste processor (åttakärnig) som bland annat bidrar med batteritid upp emot 18 timmar, sex gånger snabbare grafik och femton gånger snabbare maskininlärning än sina föregångare.
     

  • Den enhetliga och tydliga designen av Apple-produkter ger en fantastisk användarupplevelse som uppskattas av många. Gränssnitt och funktionalitet i digitala verktyg har ofta stor betydelse i mätningar av produktivitet och effektivitet i anställdas arbete. Att använda en Mac gör till exempel att risken för tekniska avbrott minskar och att verksamhetens digitala processer inte avstannar.  

  • Den sömlösa integrationen med andra produkter från Apple är oslagbar. Genom iCloud når du alla filer på dina enheter, oavsett vilken av dem du använder och oavsett var du befinner dig. Du kan också dela filer med andra Mac, iPhone eller iPad genom AirDrop även om enheterna inte är anslutna till internet.   

  • Apples enorma säkerhet ger en stor konkurrensfördel. Secure Enclave, hård- och mjukvaruverifiering, realtidskryptering och Gatekeeper är förinstallerad i Apple-enheterna. Apple-användare behöver inte heller fundera så mycket på installationer eller uppdateringar, det mesta fungerar utan onödigt krångel.

  • Apples produkter tillverkas av material som håller hög kvalité, vilket både gör att de håller längre och behåller ett högre värde över tid jämfört med konkurrenter. Som auktoriserad återförsäljare av Apple kan vi på Macforum erbjuda en inbytestjänst där du kan få ut ett så stort andrahandsvärde som möjligt av dina Apple-produkter. 

Macbook-Pro-M1-NEW-1

 

Apple-produkter som passar utmärkt i jobbet.


iPhone 13 


Apples flaggskepp iPhone 13 är ett oslagbart digitalt verktyg för anställda som jobbar mycket på språng eller i mer mobila arbetsmiljöer. iPhone 13 är mer kraftfull, säker och funktionell än sina föregångare och finns i fyra olika modeller: en standardversion med 6,1-tums skärm, en minimodell, samt en Pro- och en Pro Max-modell med större skärm och bättre batteritid. iPhone 13 består till större del av mer återvunnet material än tidigare och komponenterna i mobilen är placerade för att göra mer plats åt ett större batteri. iPhone 13 finns tillgänglig att köpa här. 

MacBook Pro och MacBook Air 

 

Den nya MacBook Pro är utrustad med de nya Apple silikon-chipen M1 Pro eller M1 Max som tar användandet till nya nivåer. Datorn har suverän batteritid och enastående Liquid Retina-skärm, samt även ett förbättrat kamera- och ljudsystem. MacBook Pro är den optimala arbetsdatorn där M1-chipets egenskaper gör att du kan jobba lika bra på kontoret som på distans. MacBook Pro är verkligen en dator som vi på Macforum rekommenderar alla att ta en titt på.

Söker man en lite lättare version av MacBook som arbetsdator är MacBook Air ett kanonalternativ. MacBook Air har samma processorprestanda som MacBook Pro, med upp till fyra gånger snabbare grafik än sin föregångare. Laptopen har en 32-kärnig grafikprocessor som även ger upp till 10,4 teraflops grafikprestanda, samtidigt som den behåller sin lätthet och tunna design. En perfekt laptop för dig som jobbar mycket i farten.   


iPad Mini


iPad Mini har många användningsområden och funktioner, och den är även ett fantastiskt komplement till datorn, till exempel som extraskärm. iPad Mini används både i skolan och på arbetsplatser och produktens storlek gör att man enkelt kan ha med den i väskan. Även den här produkten har Liquid Retina-skärm och presterar 80% snabbare än sin föregångare, den har även stöd för trådlöst 5G-nätverk och är kompatibel med till exempel Apple Pencil och Magic Keyboard.   


Vill du veta mer om Apples produkter? 


Vi på Macforum erbjuder mängder av produkter från Apple. Skulle du vilja veta mer om vilka produkter som kan effektivisera och förbättra er verksamhet? Tveka då inte att höra av dig till oss med dina frågor eller funderingar! 


Mac vs. PC? Ladda ner checklistan