Macforums blogg

Maria Larsson

Verksamhetschef på Macforum i Borås

15 July 2021 5 minuter

Därför älskar vi Apples produkter.

Apple gör allt för att skapa de allra bästa produkterna på marknaden, samtidigt som de kontinuerligt arbetar för att framtagningen ska göra ett så litet klimatavtryck som möjligt. Apples ekosystem består av fantastiska enheter, mjukvara och appar, samt även tjänster och tillbehör som förbättrar sättet vi lever och arbetar på. I det här inlägget listar vi flera saker som gör att vi på Macforum verkligen älskar Apple!  

 

Intresserad av produkter från Apple? Låt oss ta ett snack!

 

Apples produkter skapas för att användas och återanvändas

Apples produkter tillverkas av material som håller hög kvalité, både så att de håller längre och behåller ett procentuellt sett mycket högre värde över tid jämfört med konkurrenter. En Mac-dator brukar i regel vara pålitlig i fem till sju år efter inköp, vilket bland annat ökar datorns återförsäljningsvärde, som i sin tur också hjälper till att kompensera en viss del av kostnaden vid en eventuell uppgradering eller investering av ny utrustning. Ett högt andrahandsvärde kan också nyttjas för att hålla nere TCO (total cost of ownership). Står du i valet och kvalet mellan Mac och PC är just andrahandvärdet något att ha i åtanke, då andrahandvärdet på en PC enligt Powermax i stort sett är noll kronor redan efter tre år. 

Som auktoriserad återförsäljare av Apple kan vi på Macforum stoltsera med att erbjuda en tjänst som gör att våra kunder kan få ut ett så stort andrahandsvärde som möjligt av sina Apple-produkter - läs mer om tjänsten här!

Appstore - den bästa plattformen för appar

Det är lätt att tycka om Apples plattform för att ladda ner, hantera och konfigurera appar. App Store sammanställs av mänskliga redaktörer så att plattformen alltid innehåller appar som vi verkligen vill ha och som vi kommer att ha användning av. Apples team testar också varje app för att se till att dess förväntningar och ändamål uppfylls, och att apparna inte är skadliga, innehåller virus, samt följer riktlinjerna för integritet. Detta gör App Store till det enklaste och säkraste stället att prova något nytt.

 

iPad med Apple store

 

Produkter och enheter fungerar smidigt med varandra

 

När du har mer än en produkt från Apple kommer du att märka hur bra allting fungerar tillsammans. Du kan svara på telefonsamtal i din Apple Watch, ta bilder med din iPhone som direkt syns i din iPad via iCloud och när du ska använda dina nya AirPods så parkopplas de automatiskt med din iPhone. När du har flera produkter från Apple behöver du inte fundera så mycket, allting fungerar utan en massa krångel. 

Apples team designar alltid sina produkter med innovativa skärmar, chip, kameror, operativsystem och tjänster för att alla ska kunna glädjas åt teknik som förenklar vardagen. Ett bra exempel är en funktion som "VoiceOver", som gör att du kan använda din telefon iPhone även om den inte är inom synhåll, eller Touch Bar på MacBook Pro som gör att du kan redigera videos med ett enda reglage, utan att behöva använda varken mus eller tangentbord.

 

Integritet - grundläggande för Apples produkter 


Apples produkter designas helt från grunden för att se till att personlig information hålls privat och säker, vilket skiljer sig från hur konkurrenter tar fram sina produkter. Du kan därför känna dig helt trygg med att använda till exempel iMessages där inte ens Apple själva kan läsa meddelandena. Apple lagar inte heller ansiktsdata på varken sina servrar eller i iCloud, och platser i tjänsten "Kartor" inte kan knytas till ditt Apple-ID.

Kontakta oss


Vi på Macforum erbjuder mängder av produkter från Apple. Skulle du vilja veta mer om vilka produkter som kan effektivisera och förbättra er verksamhet? Tveka då inte att höra av dig till oss med dina frågor eller funderingar! 


Intresserad av produkter från Apple? Låt oss ta ett snack!