Macforums blogg

Andrej Strokan

Företagsrådgivare på Macforum. Boka möte med mig eller mina kollegor!

11 May 2022 9 minuter

Därför ska du hyra Apples produkter istället för att köpa dem.

Vi på Macforum kan inte nog understryka värdet av att hyra företagets IT-utrustning och Apple-produkter. Den enhetliga designen, marknadsledande prestandan och de sömlösa upplevelserna mellan enheter gör användarupplevelsen helt oslagbar. Men, det är inte längre självklart att köpa och äga dina Apple-produkter. Om du istället hyr utrustningen kan du erbjuda dina anställda den senaste tekniken, spara in på interna resurser – samtidigt som du är snällare mot miljön.

 

Hyr dina Apple-produkter - en smidig och flexibel lösning


Det finns flera anledningar till att hyra verksamhetens IT-utrustning istället för att köpa den. De två mest framstående skälen är att det är bättre för miljön och att det är en mer långsiktig investering sett ur ett ekonomiskt perspektiv. Men, det finns även andra viktiga faktorer att ta i beaktning när det gäller avvägningen mellan att hyra eller köpa utrustning.

En aspekt är hur tidskrävande de olika alternativen är, samt vilket alternativ som egentligen är smidigast och mest resurseffektivt för verksamheten. Traditionellt sett är det köpalternativet som många arbetsgivare använder sig av och när det är dags att investera i ny IT-utrustning ligger det ofta en hel del research och jämförande bakom besluten - vilken leverantör erbjuder det bästa alternativet och lägsta priset för en viss hårdvara. Vem har längst garanti, och ingår support och installation? Att köpa IT-utrustning innebär dessutom i många fall att du behöver handla av flera leverantörer för att få ihop de enheter och tjänster som verksamheten behöver, vilket gör administrationen betydligt krångligare än vad den borde vara.

Det här utgör grunden för att istället hyra verksamhetens IT-utrustning -  genom att hyra din utrustning av oss på Macforum får du allt du behöver från en och samma leverantör. Det gör att du får en fast månadskostnad och en mer förutsägbar framtid, vilket ger dig som arbetsgivare en mer långsiktig trygghet. När du hyr verksamhetens IT-utrustning erbjuder du mer flexibilitet för dina anställda, eftersom avtalet anpassas efter behov. Att hyra ger dig också hjälp med installation, rådgivning och support - hela paketet ingår. Du ger dessutom att anställda möjligheten att får experthjälp direkt via vår företagssupport, något som betyder att er IT-avdelning eller mer tekniskt lagda personer blir avlastade.

 
 
mc-m1-hemmakontoret
 

Rätt förutsättningar stärker verksamheten   


Vi önskar att vi kunde säga att en Mac aldrig någonsin går sönder eller strular, men riktigt så enkelt är det tyvärr inte. Men, när du har ett hyresavtal med oss på Macforum och olyckan har varit framme kan du sitta lugnt i båten. Vi har en auktoriserad serviceverkstad som snabbt förser dig med en annan enhet eller andra digitala verktyg under reparationstiden. Det gör att du och dina anställda kan fortsätta vara produktiva och jobba på som vanligt under tiden som din dator blir lagad.  

I takt med digitaliseringen blir vi hela tiden mer kräsna och medvetna om vad vi behöver för att kunna utföra vårt arbete på bästa sätt och de digitala verktygen är idag viktigare än någonsin. Vi måste ha IT-utrustning som passar både distansarbete och det traditionella kontoret, utrustning som stämmer överens med dagens digitala utveckling sett till en mer hybrid arbetsmiljö. Därför måste arbetsgivare verkligen tänka till när de står inför en investering av ny IT-utrustning, då framtidens arbetssätt i stort sätt kräver avtal som både är flexibla och justerbara, och som inte gör att en anställd måste använda en viss produkt i flera år. Här kan du läsa mer om vår framtidsspaning om framtidens arbetsplatser! 

 

Säkerhet och kontroll över IT-miljön 


Företagsenheter innehåller oftast känslig information av något slag och därför är det viktigt att de är extra skyddade. Genom att hyra företagets telefoner har du möjlighet att använda dig av Jamf som hjälper dig att konfigurera och hantera verksamhetens enheter efter företagets säkerhetspolicy. Det gör att du minskar riskerna samtidigt som du bevarar den bästa användarupplevelsen, exempelvis genom att säkerhetskonfigurera enheter utan inblandning av användaren - alla Apple-enheter kopplade till Jamf kan fjärrhanteras av IT-avdelningen. På det här sättet elimineras problem innan de ens dyker upp. Att ha ett hyresavtal är också bra om en användare slutar eller en enhet behöver lämnas in. Vi på Macforum tar då hand om hårdvaran och ser till att den avidentifieras, raderas, återvinns eller återanvänds på ett certifierat och säkert sätt.Ett minskat klimatavtryck   

 

Oavsett om du väljer att hyra en Mac, iPhone eller annan Apple-produkt av oss så är det ett betydligt mer hållbart alternativ än att köpa - framför allt sett till klimatavtrycket. Idag ser vi ett stort IT-slöseri inom alla typer av branscher och verksamheter runt om i Sverige, där förråd och skåp innehåller telefoner, surfplattor och datorer som bara ligger samlar damm istället för att återanvändas eller återvinnas. Utrustningen har en gång i tiden också köpts in för dyra engångssummor och nu, några år senare, har den helt glöms bort när den byts ut mot mer moderna produkter.

Om du istället väljer att hyra verksamhetens IT-utrustning får du istället möjligheten att lämna tillbaka den när hyresperioden är slut. Vi på Macforum ansvarar då för att produkterna återvinns på ett miljövänligt sätt eller får nytt liv någon annanstans. Det innebär att du på så vis enklare kan leva upp till miljökraven som ställs på er verksamhet. Vi vill också nämna att vissa leverantörer är betydligt mer miljövänliga än andra - Apple jobbar ständigt för att vara en miljövänlig IT-leverantör och satsar bland annat på återvunnet material och strömsnåla, säkra produkter. 

Fler skäl till att hyra verksamhetens IT-utrustning 


Ingen kontantinsats krävs 


När du köper datorer, smartphones, plattor eller annan IT-utrustning krävs ofta en större kontantinsats som låser upp kapital. Kapitalet tappar sedan snabbt i värde när den tekniska utvecklingen går framåt. Genom att hyra IT-utrustning slipper du kontantinsatsen och får istället betala en fast månadsavgift.  

Enklare administration och överblick

När du köper din utrustning är det inte ovanligt att du måste handla av flera leverantörer för att få ihop all utrustning som behövs. Det innebär att du måste hålla koll på ett flertal kvitton och/eller fakturor. Om du istället hyr IT-utrustningen av oss får du en tydlig överblick över kostnaderna  “under ett och samma tak”. 

Möjlighet att förändra utrustning efter behov

Att hyra är en flexibel lösning eftersom du under hyresperioden har möjlighet att byta ut eller uppgradera din utrustning efter behov. Du har därför alltid har tillgång till den senaste tekniken och resurseffektiviserar verksamhetens arbete, samtidigt som du blir en mer attraktiv arbetsgivare.  


Kontakta oss

 

Vill du veta mer om hur vi på Macforum kan hjälpa ditt företag med att skräddarsy företagslösningar för hyra? Våra företagsrådgivare berättar gärna mer - kontakta oss redan idag om du har frågor, funderingar eller bara är nyfiken på att veta mer! 

 

New call-to-action