Macforums blogg

Tony Blendberg

Företagsrådgivare på Macforum. Boka möte med mig eller mina kollegor!

7 April 2021 4 minuter

Så fungerar en mobil växel för företag.

Behovet av att kunna sköta sitt arbete oberoende av var man befinner sig har ökat markant. Flexibilitet är en avgörande faktor för trivseln på arbetsplatsen och tillgänglighet är en förutsättning för att vidhålla en god service mot sina kunder. I den här artikeln kikar vi närmare på hur en mobil telefonväxel kan skapa förutsättningar för ditt företag att kunna anpassa sig till den nya mobila arbetsvardagen, samtidigt som effektiviteten ökar! 


Den mobila framtiden 


Det förutspås nya normer för hur arbetsplatser kommer att förhålla sig till distansarbete framöver och mycket pekar mot att fler företag än någonsin kommer möjliggöra för medarbetare att kunna jobba på distans. Med en mobil växel kan företag eliminera risken att missa viktiga samtal när de anställda inte är på kontoret, då det fungerar lika bra att jobba hemifrån eller på annan ort. Med en mobil växel är övergången mellan mobiltelefon, fast telefon och softphone helt sömlös, så att ditt företag alltid kan vara flexibla och effektiva, samtidigt som ni ökar i konkurrenskraft och blir mer attraktiva som arbetsgivare. 

Ett av företagen som med framgång använder sig av Televox är Löfsbergs lila. Magnus Henrichson är IT-chef på Löfbergs lila och säger att en av de främsta anledningarna till att de valde just Telavox var att det var så enkelt att implementera det i verksamheten.  

"Mobilitet, skalbarhet och flexibilitet är viktigt för oss, något vi enklare kan uppnå med hjälp av Telavox som effektiviserar, förenklar och underlättar våra arbetsdagar, vart vi än befinner oss", säger Magnus. 

 

 

Mobil företagsväxel från Telavox

Med en mobil växel från Telavox kan du och dina kollegor enkelt kommunicera i molntjänsten via röstsamtal, videosamtal och chatt. Här kan du ställa in vilken status du har just nu, så att dina kollegor vet om eller när du är tillgänglig. Här kan du också välja vilket nummer som ska visas när du ringer ut eller vilket talsvar som den som ringer till dig ska mötas av. Telavox växelsystem är molnbaserat och kräver därför inga större investeringar i form av hårdvara eller utbildningar. Telavox är byggt för att vara mycket användarvänligt och enkelt att komma igång med i företaget utan stora resurser. Användare av Telavox får dessutom en personlig rådgivare som hjälper till med allt från fakturafrågor till teknisk support.


De fyra största fördelarna med mobil växel

  1. Du väljer själv vilket nummer som visas när du ringer ut (ditt fasta nummer, ditt mobilnummer eller företagets växelnummer)
  2. Du väljer själv vilket nummer du vill bli nådd på och du kan ändra dina inställningar med ett enkelt knapptryck i appen
  3. Du kan ta emot samtal från växeln eller koppla samtal vidare till kollegor var du än befinner dig
  4. Du kan ställa in vilka samtal som ska gå till växeln och vilka du vill släppa igenom 

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur ditt företag skulle kunna gynnas av en mobil växel?
Boka en gratis demo så berättar vi mer om hur Telavox och Macforum kan hjälpa er! 

Guiden för att välja rätt molnbaserad växel.