Macforums blogg

Fahrudin Halilovic

Företagsrådgivare på Macforum. Boka möte med mig eller mina kollegor!

5 minuter

4 fördelar med att hyra iPhone till företaget.

Att som företag hyra sin IT-utrustning istället för att köpa den blir allt vanligare, och självklart ingår mobiltelefoner också i detta område. Mobiler har tidigare oftast köpts via större telekombolag, men nu börjar trenden med hyra även innefatta dessa. Här listar vi fyra fördelar med att hyra iPhone till företaget.

Hur roligt det än är att äga en mobil - speciellt ur användarsynpunkt- så är det inte ägandet i sig som ger ett värde till företaget. Effektivitet och ökad produktion uppstår i användandet. När det då är dags att skaffa nya mobiltelefoner till företaget bör du som företagare fundera på alternativen mellan att köpa eller hyra. I ett tidigare blogginlägg har vi skrivit om 7 skäl till hyra av IT-utrustning istället för att köpa den, här är fyra fördelar med att även hyra företagets telefoner.

 

Behöver du hjälp av en expert? Kontakta oss!

 

1. Slipp oväntade utgifter

När du väljer att hyra telefonen ("köper den som tjänst" som vi säger) slipper du oväntade utgifter som till exempel höga reparationskostnader när olyckan är framme. Då ingår nämligen en heltäckande försäkring i de flesta avtal. Dessutom har dina medarbetare alltid tillgång till fungerande utrustning via en "pick-up service". Servicen innebär att ni kan beställa upphämtning på ert kontor av den hårdvara som ska repareras eller bytas ut.

 

2. Frigjort kapital

När ni hyr er telefoni, har ni möjlighet att frigöra kapital som ni annars hade använt till att köpa telefonerna för en engångskostnad. Detta gör att ni kan kan förutse kassaflödet bättre, något som är viktigt för alla företagare som vill jobba långsiktigt. Det går enkelt att budgetera med en fast månadskostnad som man dessutom får på en samlingsfaktura. 

 

3. Säkerhet och kontroll över enheterna 

Företagstelefoner innehåller oftast känslig information av något slag och därför är det viktigt att de är extra skyddade. Det är hyfsat lätt hänt att en mobiltelefon tappas bort eller blir stulen. Genom att hyra företagets telefoner har du möjlighet att koppla på en tjänst som hjälper dig att konfigurera och hantera enheterna enligt företagets säkerhetspolicy.  Det gör att du minskar riskerna samtidigt som du bevarar den bästa användarupplevelsen. Exempelvis genom att säkerhetskonfigurera enheter utan inblandning av användaren. På så sätt elimineras även problem innan de dyker upp. 

 

Efter att en användare slutar eller en enhet behöver lämnas in kan ni göra det med gott samvete. Uthyraren (i detta fall Macforum) tar hand om hårdvaran och ser till att den avidentifieras, raderas, återvinns eller återanvänds på ett certifierat och säkert sätt. Du som kund kan få en rapport av säkerhetsraderad och återbrukad utrustning. Intyget fås på begäran och kan användas i er miljöredovisning och i GDPR-syfte.

 

4. Snällare mot miljön 

Oavsett om du väljer att hyra en dator, en iPhone eller annan hårdvara så är det ett betydligt bättre alternativ för miljön. Idag råder det ett stort IT-slöseri på företag runt om i Sverige, där förråd och skåp innehåller telefoner och surfplattor, till och med datorer, som bara samlar damm. De köps för dyra engångssummor några år tidigare och glöms sedan bort när de byts ut mot mer moderna varianter. Att hyra innebär allt som oftast att du lämnar tillbaka produkterna när hyresperioden är slut, och leverantören ansvarar för att de återvinner dina produkter på ett miljövänligt sätt. 

Vissa leverantörer är betydligt mer miljövänliga än andra.  Apple jobbar ständigt för att vara en miljövänlig IT-leverantör och satsar bland annat på återvunnet material och strömsnåla, säkra produkter, vilket är en av anledningarna till att vi vill slå ett extra slag för just iPhone.

 

Sammanfattning

Det finns många fördelar med att hyra iPhone till ditt företag. Till skillnad från när du köper behöver du inte betala en dyr engångskostnad för dina telefoner när du hyr, här betalar du istället en fast månadsavgift. Vill du veta mer om hur vi på Macforum jobbar med hyreslösningar för företag? Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning

 

Vill du veta exakt hur mycket du kan tjäna genom att investera i IT? Vi hjälper dig gärna!

 

Behöver du hjälp av en expert? Kontakta oss!