Macforums blogg

Andrej Strokan

Företagsrådgivare på Macforum. Boka möte med mig eller mina kollegor!

2 October 2019 6 minuter

Hyr företagets IT-utrustning hos Macforum - så här funkar det.

Har du bestämt dig för att ditt företag ska hyra nya Apple-produkter men funderar på hur du ska gå tillväga? I det här blogginlägget går vi igenom steg för steg hur det går till när du hyr IT-utrustning hos oss på Macforum.

 

Kontakta oss om du vill hyra IT-utrustning till företaget.

 

Er nuvarande IT-utrustning kanske har några år på nacken eller så har era behov förändrats. Oavsett anledning så har ni bestämt er för att skaffa nya Apple-produkter. Vi på Macforum vill slå ett extra slag för att hyra istället för att köpa, och i det här blogginlägget har vi listat några av de många fördelarna med att hyra. Nedan kan du läsa hur det går till steg för steg.

 

1) Hitta rätt specificerade produkter som täcker era behov.

Ni har bestämt er för att skaffa nya Apple-produkter och har även kommit så långt att ni vet att ni vill hyra dem. Då kommer nästa utmaning, nämligen att veta exakt vad ni faktiskt behöver. Och kanske framför allt, vilken typ av enhet/system/program som kan underlätta och effektivisera. Hos oss får ni all hjälp ni behöver, vi ger er tillgång till en företagsrådgivare som hjälper er att hitta de produkter ni behöver. Produkter som på bästa sätt täcker era förväntningar och behov.

 

2) Ni bestämmer hur länge ni vill hyra er IT-utrustning.

När ni har bestämt er för vilken utrustning ni ska hyra är det dags att bestämma sig för hur länge ni vill hyra. Och det är så enkelt som det låter, här väljer ni helt enkelt om ni vill att hyresperioden ska vara 24 eller 36 månader. Våra rekommendationer är att datorer hyrs över 36 månader då garantitiden löper över samma period, samtidigt som mobila enheter fördelaktigt hyrs över 24 månader då garantitiden löper på 24 månader.

 

3) Produkterna är försäkrade över hela hyresperioden.

Nu har ni kommit så långt att det är dags att teckna ett hyresavtal. Något som är bra att ha med sig är att när ett hyresavtal är tecknat med Macforum så är att produkterna försäkrade under hela perioden.

AppleCare+ för Mac är en försäkring som erbjuder teknisk expertsupport och hårdvaruskydd från Apple, inklusive skydd för upp till två fall av oavsiktliga skador. Självrisk tillkommer och försäkringen gäller från den dag ni köper AppleCare+.

 

Med AppleCare+ får ni även reparations- eller utbytesservice för iPhones, vilket omfattar upp till två fall av oavsiktliga skador (serviceavgift tillkommer). Den omfattar även batterier som har förlorat 80 procent eller mer av sin kapacitet att hålla elektrisk laddning jämfört med den ursprungliga specifikationen. Även här tillkommer självrisk. Läs mer om garanti och Apple Care här.

 

Försäkringen ersätter både vid skada och stöld

Dessvärre händer det då och då att produkter blir stulna - och då kan det kännas tryggt att veta att era produkter är försäkrade. Om en av era medarbetare blir av med en produkt så ersätter försäkringen hela produktens värde. Detsamma gäller om produkten skulle skadas. Om ni dessutom behöver lämna in produkten på grund av att den har skadats så hjälper vi er som har ett serviceavtal att alltid ha tillgång till en telefon om skadan skulle vara framme.

 

4) Ni får en fast månadskostnad.

När hyresavtalet med Macforum är igång betalar ni en fast månadskostnad där allt ingår, ungefär som i en prenumeration. Det innebär att ni slipper oväntade kostnader och enklare kan bibehålla likviditet och soliditet under hela perioden.

 

Möjlighet att byta in era gamla produkter för att få ner månadskostnaden

Detta är bra för både miljön och plånboken eftersom det idag råder ett stort IT-slöseri på Sveriges arbetsplatser. Vi tycker att det är onödigt att IT-utrustning som fortfarande fungerar ligger i ett skåp och samlar damm, därför ger vi dig möjligheten att lämna in dina gamla produkter till oss. Det här är dessutom ett miljövänligare alternativt, än att låta produkterna fortsätta samla damm, alternativt att slänga välfungerande teknik. Läs mer om hur det går till här

 

5) Byt ut IT-utrustningen till nya produkter med samma upplägg.

När ert hyresavtal går ut kan ni välja att byta ut all er IT-utrustning till de senaste produkterna, eller era nya behov, och samtidigt fortsätta med samma upplägg. Ni får även här välja om ni vill fortsätta hyra de nya enheterna under en 24 eller 36 månadersperiod.

 

Vill ni veta mer om hur det fungerar att hyra er IT-utrustning med Macforum? Kontakta oss idag så berättar vi mer!

 

New call-to-action